Dell G16 7630 iade edilmeli mi?

yutel

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba.
2023 Kasım'da Dell G16 7630 RTX 4060 olan laptopu aldım. Makro tuşları aldığım günden beri çalışmıyor. 1 buçuk senede teknik servis tarafından pil, klavye ve anakart değişimi yaptılar ve sorun hala çözülmedi, hala makro tuşlara atama yapamıyorum. Tuşlar çok önemli değil ama aldığım ürün ayıplı olduğunu düşünüyorum. Yani başından beri bana bozuk ürün vermişler. Bu sebeple tüketici haklarına başvurup iade etmek istiyorum. Tüketici haklarına başvurursam iade alırlar mı? Elimde servis raporları var. Bunu iade ettiğim zaman yerine 40 bin civarında alabileceğim aynı özelliklerde laptop bulabilir miyim?

Hocam tüketici haklarına başvurmadan önce arayın ayıplı ürün olduğunu düşündüğünüzü iletin servise göndermeden iade yapmak istediğinizi belirtin kabul ederler belki, etmezlerse başvurun. 40 Bin civarında aynı özelliklere sahip laptop bulabileceğinizi sanmıyorum araştırmakta fayda var.

Klavye incecik bir veri kablosu ile anakarta bağlanır laptop açan bilir. Servis yetkilisi denen o vasıfsızlar makro tuşları hariç geri kalan tuşlar çalışıyorsa, bunun ya klavye ya da yazılım sorunu olduğunu bilmeleri gerekirdi. Anakart değişimi ne alaka? Pil ne alaka? Orijinal pilleri söküp çakma orijinal bandrollü pil takmadıklarını nereden bileceksin? Neresinden baksan cehalet akıyor.

Klavye incecik bir veri kablosu ile anakarta bağlanır laptop açan bilir. Servis yetkilisi denen o vasıfsızlar makro tuşları hariç geri kalan tuşlar çalışıyorsa, bunun ya klavye ya da yazılım sorunu olduğunu bilmeleri gerekirdi. Anakart değişimi ne alaka? Pil ne alaka? Orijinal pilleri söküp çakma orijinal bandrollü pil takmadıklarını nereden bileceksin? Neresinden baksan cehalet akıyor.

Hocam haklısınız. Bende ilk başlarda yazılımla düzelir diye bekledim ama bir türlü düzelmedi. Klavyeden başladılar değiştirmeye, Dell teknik servisi diye güvendim bende. Tüm parçalar kutulu geldi, o sebeple güvenilir olduğunu düşündüm. Anakarttan sonra da çözülmeyince artık ayıplı ürün olduğuna karar verdim. Çok önemli değil makro tuşlar ama ürün hatalı olduğu için sıkıntı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı