Dell G16 7630 yazılımsal hatalar nasıl çözülür?

dusunenadam06

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 hafta önce Dell G16 7630 i9 RTX4070 modelini aldım ve RAM'ini 64'e yükselttim. Test için CS2 falan indirdim grafikleri en yükseğe aldım ve ilk 5 dakika 150FPS sonra 50FPS'de sabitli kaldım. Sorunun çözümünü dinledim sürücüleri güncellemek için Dell sitesinden supportassistan EXE yükledim ama açamadım. Yönetici olarak açmaya çalıştım açılmadı. Sonra bunun yazılımsal bir sorun olduğunu ve başka insanların da yaşadığını anladım. Şimdi bu laptop elimde kaldı ne iade edebiliyorum ne sorunu çözebiliyorum. Birisi yardım ederse mutlu olurum. Dell teknik servisi ilgilenmiyor. İade istersem de donanımsal hata olmadığından red yiyeceğimi biliyorum. Ayrıca bilgisayarı alalı 15 gün de geçti. Bilen bir arkadaş bilgisayardaki yazılımsal sorunlar için bana yol gösterebilir mi?

Bende i7 ve 4060'lı versiyon var. Öncelikle Dell'in tüm uygulamalarını kaldırıyorsun ondan sonra vereceğim linkteki EXE dosyasını indiriyorsun bir arkadaş bu tarz durumlardan bıkmış ve kendine bir uygulama yazmış hem fan hızlarını kontrol edebiliyorsun hem de klavye ışığını ayarlayabilirsin. Gelelim sorunun kaynağına bu sorun sistem dilinin Türkçe olmasından kaynaklanıyor. Eğer Windows'u kurarken dili İngilizce(ABD) yapsaydın uygulamaları kullanabilecektin. 😀

Ayarlarda bu şekilde olsun.

Bende i7 ve 4060'lı versiyon var. Öncelikle Dell'in tüm uygulamalarını kaldırıyorsun ondan sonra vereceğim linkteki EXE dosyasını indiriyorsun bir arkadaş bu tarz durumlardan bıkmış ve kendine bir uygulama yazmış hem fan hızlarını kontrol edebiliyorsun hem de klavye ışığını ayarlayabilirsin. Gelelim sorunun kaynağına bu sorun sistem dilinin Türkçe olmasından kaynaklanıyor. Eğer Windows'u kurarken dili İngilizce(ABD) yapsaydın uygulamaları kullanabilecektin. 😀

Oradaki ZIP dosyasını indirip bir klasöre çıkartman yetecektir.

Dosya Ekleri

• resim_2024-07-05_003102198.png
    resim_2024-07-05_003102198.png
    103,2 KB · Görüntüleme: 35
  • 1720128996734.png
    1720128996734.png
    47,7 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Hocam bende de 30W'a düşüyor ekran kartı bu uygulama işe yarar mı?

EXE dosyasi indirmeni tavsiye etmem sana tavsiyem dinleme bu adamı. Bilgisayarı yeni aldıysan hiç zaman kaybetmeden iade talep et ben bugün aldığım özel şirkete gönderdim ve laptoptaki kronik kusuru kabul edip Dell merkezine gönderdiler paramın iadesini bekliyorum ASUS almak için. Bu sorunun hiçbir şekilde çözümü yok 4 tane bilgisayarcı abiyle beraber uğraştık biz bulamadık😃

Yaklaşık 2 hafta önce Dell G16 7630 i9 RTX4070 modelini aldım ve RAM'ini 64'e yükselttim. Test için CS2 falan indirdim grafikleri en yükseğe aldım ve ilk 5 dakika 150FPS sonra 50FPS'de sabitli kaldım. Sorunun çözümünü dinledim sürücüleri güncellemek için Dell sitesinden supportassistan EXE yükledim ama açamadım. Yönetici olarak açmaya çalıştım açılmadı. Sonra bunun yazılımsal bir sorun olduğunu ve başka insanların da yaşadığını anladım. Şimdi bu laptop elimde kaldı ne iade edebiliyorum ne sorunu çözebiliyorum. Birisi yardım ederse mutlu olurum. Dell teknik servisi ilgilenmiyor. İade istersem de donanımsal hata olmadığından red yiyeceğimi biliyorum. Ayrıca bilgisayarı alalı 15 gün de geçti. Bilen bir arkadaş bilgisayardaki yazılımsal sorunlar için bana yol gösterebilir mi?
Hocam iki tane yöntem var deneyin bakalım faydası olacak mı. Olursa lütfen geri dönüş yapın.

Öncelikle BIOS'a girip Power (güç) sekmesindeki thermal management ( termal yönetim) kısmından Quiet (sessiz) modu seçin. PC açıldığında AWCC size sessiz moda alındı şeklinde bildirim gösterecek. Daha sonra G tuşuna basarak performans modunu açın. Bu şekilde deneyin. Bu sorunun nedeni yazılımsal bir bugdan ötürü. Laptop hareket ettirildiğinde ya da doğru konumlanmadığında Laptop Modu'nu devreye sokup GPU'yu limitliyor. Bugdan dolayı da kendi kendine Laptop Modu aktifleşebiliyor. Ayrıca Sessiz mod haricinde diğer modlarda GPU limiti olmasından kaynaklı da olabilir.

Bu sorununuzu çözmezse bir de Aygıt Yöneticisi'nde sistem aygıtlarında Intel Integrated Sensor Solution'u bulup devre dışı bırakın. Bu sayede sensörü devre dışı bırakarak Laptop moduna girmesini engelleyebilir.

Siz de deneyin hocam.

Alienware Command Center Türkçe dille kullanılan laptoplarda çalışmadığı için güzel bir uygulama yapılmış. İngilizce kullanmak istemeyip fan kontrolü vs. yapmak isteyenlerin kesinlikle kurması gerekiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı