Karanliktan kastin ne? Anlamadim tam olarak.
Bu 3'ü arasında net MSI.
Kagit ustu degil pratikte de kaliteli bir monitor. Bu arada G274QPF-QD'nin incelemelerde sundugu maksimum parlaklik 420-430cd civarlarinda, bu da oldukca yuksek bir deger. Bana kalirsa yasadigin farklilik Gamma'dan oturu. G274QPF-QD'nin stok Gamma degeri 2.05 oldugu icin olabilir. Monitor arayuzundeki sRGB modu, Gamma degerini referans kabul edilen 2.2'ye yakinlastiriyor.Parlaklığı çok az Philips de 400nit MSI'da 400nit ama MSI daha karanlık örnek the Witcher 3'te mağara içinde herhangi bir şey göremiyorum 27inç ekranın dibine giriyorum görmek için.
Kağıt üstündeki özellikleri kadar iyi olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Kagit ustu degil pratikte de kaliteli bir monitor. Bu arada G274QPF-QD'nin incelemelerde sundugu maksimum parlaklik 420-430CD civarlarinda, bu da oldukca yuksek bir deger. Bana kalirsa yasadigin farklilik Gamma'dan oturu. G274QPF-QD'nin stok gamma degeri 2.05 oldugu icin olabilir. Monitor arayuzundeki sRGB modu, gamma degerini referans kabul edilen 2.2'ye yakinlastiriyor.
MSI ve Philips modelleri fena değil satın alacaksam tercihimi MSI'dan yana kullanırdım. Renk önemli ise Dell modelini bir kere es geç. MSI'da karanlıktan kastın ne onu anlayamadım, ölü piksel konusunda ise gözünüze çok takılan bir yerde değilse kafaya takılacak bir şey değil bence yerinizde olsam mevcut modeli kullanmaya devam ederdim.
Philips olani gormedigim icin bir sey diyemem ama MSI olanin maksimum parlakliginda tatmin olamiyorsan ya fabrika cikis kalibrasyonu kotu, ya urunun kusurlu ya da Philips'in parlakligi daha yuksek ama Philips'in parlakligi yuksek olsa bile MSI olanin parlakligi standart SDR parlakligina gore oldukca basarili ve parlak tarafta yer aliyor.Hocam stoktada kullandım gammayı 2.2'ye çekerek de hatta monitörü ilk taktığımda kendi kendime bayağı koyuymuş dedim parlaklığı fulledim direk ama istediğim verimi alamadım daha önce kullandığım 250 nitli monitörümden çok farkını göremedim 400 nitte gözüm acıyacak diye düşünüyordum ancak öyle bir şey söz konusu olmadı şu an Philips'te parlaklık Full'de tarayıcıyı açtığımda beyazlığından gözüm acıyor.
MSI ve Philips modelleri fena değil satın alacaksam tercihimi MSI'dan yana kullanırdım. Renk önemli ise Dell modelini bir kere es geç. MSI'da karanlıktan kastın ne onu anlayamadım, ölü piksel konusunda ise gözünüze çok takılan bir yerde değilse kafaya takılacak bir şey değil bence yerinizde olsam mevcut modeli kullanmaya devam ederdim.
Oyunlarda karanlık sahnelerde hiçbir şey görünmüyorsa resmi sayfasında monitörün resmi sayfasında night vision modu var onu deneseydin keşke.
Philips olani gormedigim icin bir şey diyemem ama MSI olanin maksimum parlakliginda tatmin olamiyorsan ya fabrika cikis kalibrasyonu kotu, ya urunun kusurlu ya da Philips'in parlakligi daha yuksek ama Philips'in parlakligi yuksek olsa da MSI olanin parlakligi standart sdr parlakligina gore oldukca basarili ve parlak tarafta yer aliyor.