Dell G3 ilk açılışta NVIDIA ekran kartını görmüyor

saklioyuncu

Hectopat
Daha fazla  
Dell G3 model laptopumu yeni aldım.

Laptopu ilk aldığımda flash takıp Windows kuracağım sırada klavye çalışmamıştı sonra kapatıp atınca düzeldi.

Sitesinden Driver'leri doğru şekilde kurdum ve birkaç gün sonra bir şey fark ettim. Laptopu ilk açtığımda masaüstüne sağ tıkladım ve NVIDIA grafik kartını göstermiyordu. BIOS'a girdim orada da göstermiyordu. Fakat 10 dakika gibi PC'yi kullanıp ısındırdıktan sonra restart atınca ekran kartını gördü.

Bu durum aldığımdan beridir var ve her açışımda 10 dk ısınmasını bekliyorum. Bazen klavye çalışmıyor ilk açtığımda şifremi yazamıyorum. Aynı şekilde fan sensörleri çalışmıyor ilk açıldığında ve uyku moduna aldıktan sonra yani kapağını kapattıktan sonra açılmıyor. Hard reset yapmak gerekiyor.

Hocam biosda takılı olduğu gözükmüyo dedim fark ettiyseniz formatla düzelecek bir şey değil. Yorum kasmak için sallamasyon cevap vermeyin lütfen.

Peki BIOS'u son sürüme güncellemeyi denediniz mi? RAM'leri kontrol edip yeniden takmayı (Anakarta gömülü değil ise ve ulaşılması kolay ise). Ben burda servise vermek zorunda kalmayın diye aklıma gelen her şeyi söylüyorum. Ayrıca Laptop BIOS'larında ekran kartı adı çoğunlukla çıkmıyor diye biliyorum. En fazla Nvidia veya AMD ekran adaptörü olarak çıkıyor diye hatırlıyorum. En azından ben laptoplarla uğraşırken öyleydi.

Son düzenleme:
Hocam burada laptoptan bahsediyoruz yani vidayı açtıkdan sonra servise gönderemem ne RAM kontrolunden bahsediyorsunuz. Lütfen kategoriyi dikkate alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı