Dell G317 vs MSI GP63 vs Asus ROG FX503VM

Anthony Hopkins

Kilopat
Temmuz ayı sonlarına doğru Gaming Laptop almayi düşünüyorum. Şu 3 ürün hakkında yorum yapar mısınız? Daha önceki Toshiba Qosmio deneyimim felaketti. 3 GB GTX 770M ile ısınma sorunları, kasmalar yaşamıştım. Sizce MSI ile Asus ve Dell arasi fiyat farkına değer mi? 8 Bin bile çok fazla bütçem için.
Dell : DELL GAMING G317-FB75D256F162C i7-8750H İşlemci 16GB Ram 2TB Disk 256GBSSD GTX1060 6GB Ekran Kartı 17.3" FHD IPS DOS Notebook | ITOPYA

MSI: MSI GP63 Leopard 8RE-235XTR I7-8750H İşlemci 16GB DDR4 Ram GTX1060 GDDR5 6GB Ekran Kartı 128GB SSD + 1TB Disk 15.6" FHD DOS Notebook | ITOPYA

Asus : Asus ROG FX503VM-E4088 i7-7700HQ İşlemci 16GB Ram 1TB Disk + 256GB SSD GTX 1060 6GB DOS Gaming Notebook | ITOPYA

Amacim oyun ve bilgisayar mühendisliği için uzun kullanım.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSİ stokta yok büyük ihtimal fiyatı da 8.500 civarı dolaşmakta ben tavsiye etmem aşırı tuzlu bir fiyata sahip. Dell alınır ancak incelemelere baktım biraz ince bir laptop gayet güzel şık ancak Bunun G5 modeli temmuz da satışa sunulmaya başlanacak sizin için tasarım çok fazla önemli değilse G5 modelini tavsiye ederim onun soğutmasının çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü bundaki fanlar alt kasa kısımda ekranın olduğu kısımda yani illa altına boşluk bıraktıracak bir şey koymanız lazım veya soğutucu da olabilir hava çıkışı düzgün değil. Hava çıkışı düzgün sağlanmazsa ısınma sorunları bariz yaşanır.
DELL GAMING G515-FB75D256F161C i7-8750H İşlemci 16GB Ram 1TB Disk 256GB SSD GTX1060 6GB Ekran Kartı 15.6" FHD IPS DOS Notebook | ITOPYA
G5 modeli de satışa sunulmuş. Bakmanızı öneririm.

MSI stokta yok büyük ihtimal fiyatı da 8.500 civarı dolaşmakta ben tavsiye etmem aşırı tuzlu bir fiyata sahip. Dell alınır ancak incelemelere baktım biraz ince bir laptop gayet güzel şık ancak bunun G5 modeli Temmuz'da satışa sunulmaya başlanacak sizin için tasarım çok fazla önemli değilse G5 modelini tavsiye ederim onun soğutmasının çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü bundaki fanlar alt kasa kısımda ekranın olduğu kısımda yani illa altına boşluk bıraktıracak bir şey koymanız lazım veya soğutucu da olabilir hava çıkışı düzgün değil. Hava çıkışı düzgün sağlanmazsa ısınma sorunları bariz yaşanır.
DELL GAMING G515-FB75D256F161C i7-8750H İşlemci 16GB Ram 1TB Disk 256GB SSD GTX1060 6GB Ekran Kartı 15.6" FHD IPS DOS Notebook | ITOPYA
G5 modeli de satışa sunulmuş. Bakmanızı öneririm.

Tasarım da önemli ama Dell markasıyla daha önce hiç işim olmadı. Korkuyorum. Malzeme kalitesi, dayanıklılığı. Aradaki 2000 TL beni tedirgin etti.

Tasarım da önemli ama Dell markasıyla daha önce hiç işim olmadı. Korkuyorum. Malzeme kalitesi, dayanıklılığı... Aradaki 2000 TL beni tedirgin etti.

Dell malzeme kalitesi bakımından en az tedirgin edecek markalardan biridir. Ben ortalama ayarda o zamanlarda tabii :) iki laptop kullandım gayet iyiydi ucuz fiyatına rağmen iyi dayanıyor bunlar da gayet güzel sağlam o konuda şüpheniz olmasın daha önce 7577 ve 7567 model kullanan kişiler oldu hiçbiri malzeme kalitesinden şikayet etmedi gördüğüm kadarıyla. Garantisi de iyidir. MSI markasından ötürü fiyatı uçurmak rekabet edecek düzeyde değil benim önerim Dell olacaktır. Zaten birkaç kişi sipariş vermiş 1-2 haftaya mutlaka incelemelerini yaparlar ona göre fikir alırsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı