Dell İnsipiron N5110 Performans Sorunu

Zeynalovh

Decapat
Yer
Azerbaycan,Baku
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Beni Tecnopat Sosyal ekibinin bir parçası yaptığınız için teşekkür ederim :)

Dell İnsipiron N5110 Dizüstü bilgisayar kullanıyorum
i7 2670Qm
GT 525M
8 GB RAM

Sorunum malesef oyunlarımda kasma problemi.
Yaşadığım sıkıntı 60 FPS üzeri aldığım oyunlarda anlık olarak 8-9 saniye arası 15-13 FPS düşüyor ve bu olay her 3 dakikada bir oluyor.

Her oyunda aynı sorunu yaşıyorum malesef.
Ekran kartı driverlerim güncel.
Chipset güncel.
Nvida denetim masasından da ayarlarımı yaptım.
Güç modunu da performansa aldım.
DirectX sürümüm de güncel.
Windows 10 Home 64X en son sürümünü kullanıyorum.
Bundan önce de Windows 7 kullanıyordum ve malesef aynı sorunu yaşıyordum. Sıcaklık değerlerim yüksek malesef elimi laptopa koyduğumda bile 95 derecelik ısıyı hissedebiliyorum. Oyunlarda ısı değerlerine baktım 97-98 derece CPU, 65-70 arası GPU sıcaklığım var. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden bütün ekibe teşekkürlerimi sunarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bilgisayarı yıllarca eziyetle kullandım. Çocukken 1 ay ramazan ayında akrabamın yanında çalışarak elde ettiğim parayla ancak alabilmiştim. Altına plastik buz torbası koydum, buzlu suya havlu bandırıp oyun esnasında her 2 dakikada bir altını sildim ve sonunda 2 haftada bir termal macun için bilgisayarı açmaktan bilgisayarı bozdum. Yapabileceğin tek şey o bilgisayarı satıp metal kasalı bir bilgisayar almak.

Isı problemini termal macun yenileyerek halledebilirsin. En son ne zaman macunu yeniledin?
Termal macunu en son bir buçuk ay önce değiştirmiştim.Önerdiğiniz kaliteli macun varmı?
Geçen sürdüğüm macunu arkadaşım vermişdi kendisi telefon mağazasında çalıştığı için telefon macunu vermişdi etki göstermedi ısı değerlerinde malesef.
Termal macun kurumuştur ve fanlar tıkanmıştır. Temizle veya Temizlet.
Fanların bakımını her ay sorunsuz bir şekilde temizliyorum.Önerdiğiniz kaliteli macun varmıdır?
Birde daha iyi olması için macunu nasıl uygulamalıyım?
Aynı bilgisayarı yıllarca eziyetle kullandım. Çocukken 1 ay ramazan ayında akrabamın yanında çalışarak elde ettiğim parayla ancak alabilmiştim. Altına plastik buz torbası koydum, buzlu suya havlu bandırıp oyun esnasında her 2 dakikada bir altını sildim ve sonunda 2 haftada bir termal macun için bilgisayarı açmaktan bilgisayarı bozdum. Yapabileceğin tek şey o bilgisayarı satıp metal kasalı bir bilgisayar almak.
Bende bu cihaz hakkında çok söylenti duydum aynı şekilde.İnşallah bakalım sorunumu halledebilirmiyim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı