Dell Inspiron 1564 sistemde mavi ekran hatası

kartaly

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba
Arkadaşlar benım laptopdaki sorunuma yardımcı olursanız minnettar olurum sızlere.
Dell Inspiron 1564 bilgisayarım.
i5 M430 işlemci
4 GB DDR3 RAM
ATI Radeon Mobility 4330 ekran kartı.
Temmuz 2022 tarıhıne kadar Windows 10 sorunsuz kullanıyordum. Temmuz ayındankı güncellemelerden sonra mavi ekran hatası vererek yenıden başlıyor. 3 dakıkada bır mavı ekran hatası verıyor. Sıfırladım format attım. RAM değiştirdım HDD değiştirdım ama nafıle...
Bu sabah Windows 7 kurdum. Guncelleme sırasın da 2 kez mavı ekran hatası verdı. Su anda kullanıyorum.
Sorun sanırım ekran kartı yazılımı. Tamam destekleme yok. Yalnız 7 yıldır Windows 10 kullanırken sımdı ne oldu da kullanamıyorum.
Windows 10 nasıl kursam da ekran kartını basarı ıle ve doğru sekılde nasıl yuklersem bu sorundan kurtulurum?
Bu arada eskı bır Windows 10 versıyonu yukledım 1.5 gun sorunsuz calıstı. Ama otomatık guncellemelerı aldıktan sonra yani 19044 versiyonuna yukselıkten sonra mavı ekran la karsılasıyorum.
Çok uzun bir yazı oldu kusura bakmayın.

Recep hocam bana yardımcı olursanım sevınırım. Laptop sapasağlam ama 7 yıldır Windows 10 kullanırken sımdı kullanamıyorum.
Windows 7 Pro sorunsuz çalısıyor.

Merhaba
Kısmen çözdüm. Yenıden Windows 10 format attım. Fotmat atarken ınternet ayarı yapmadım. Dolayısı ıle format sonrası Wi-Fi ıle ınternete bağlanmadı. AMD sayfasından ındırdığım 13.4 beta drıverını kurdum.
Gelısmıs ayarlara gırerek donanımın otomatık guncelleme yapmasını devre dışı bıraktım. Şu anda sorunsuz kullanıyorum. Yalnız guncelleme yapmaya korkuyorum. Güncellemelere bakınca bekleyen guncellemelerde ATI Radeon HD 4300 guncellemesı mevcut.
Şimdi ben bu guncellemeyı ındırınce yıne mavi ekran hatası yaşar mıyım?
Bu güncellemeyi indirmeden diğer güncellemeleri yapabılır mıyım?

Arkadaşlar tekrardan merhaba.
Maalesef sorunum devam etmekte. Yine mavi ekran hatasi aliyorum. Minidump dosyasini paylasiyorum. Umarim sorunsuz dogru bir sekilde yapabildim. Yardimci olursaniz memnun olurum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, Dell Inspiron 1564 i5 islmecili laptop kullanıyorum, yaklasik 1 ay once mavi ekran hatasi aldim. Ben guncellemeden sonra oldu diye dusunuyordum. RAM'i HDD'yi kontrol ettim. Sorun yoktur. Sifirladim sistedmi format attim. Ekran karti surucusunden oldugu kanisina vararak yeniden format attim interneti devre disi birakarak. AMD'nin sayfasindan 13.4 beta surumunu yukledim. ATI Radeon Mobility 4330 ekran karti. Duzgun calisti bugün yine mavi ekran verdi. Minidump dosyasini sizinle payalasiyorum yardimci olursaniz memnun olurum.
Umarim dogru paylasabildim.

Mrb
Lütfen bir uzman arkadas acil yardımcı olabılırmı ?

@kartaly lutfen anlayan ilgilenecek acil bir arkadas

Arkadaşlar merhaba
Konuyu acamadım mı? Yoksa gören mı yok?
Forumda ılk konumu acarak bir sorum oldu ama kimse yardımcı olamadı şu ana kadar?
Bekliyorum.

Merhaba
Arkadaşlar benım laptopdaki sorunuma yardımcı olursanız minnettar olurum sızlere.
Dell Inspiron 1564 bilgisayarım.
i5 M430 işlemci
4 GB DDR3 RAM
ATI Radeon Mobility 4330 ekran kartı.
Temmuz 2022 tarıhıne kadar Windows 10 sorunsuz kullanıyordum. Temmuz ayındankı güncellemelerden sonra mavi ekran hatası vererek yenıden başlıyor. 3 dakıkada bır mavı ekran hatası verıyor. Sıfırladım format attım. RAM değiştirdım HDD değiştirdım ama nafıle...
Bu sabah Windows 7 kurdum. Guncelleme sırasın da 2 kez mavı ekran hatası verdı. Su anda kullanıyorum.
Sorun sanırım ekran kartı yazılımı. Tamam destekleme yok. Yalnız 7 yıldır Windows 10 kullanırken sımdı ne oldu da kullanamıyorum.
Windows 10 nasıl kursam da ekran kartını basarı ıle ve doğru sekılde nasıl yuklersem bu sorundan kurtulurum?
Bu arada eskı bır Windows 10 versıyonu yukledım 1.5 gun sorunsuz calıstı. Ama otomatık guncellemelerı aldıktan sonra yani 19044 versiyonuna yukselıkten sonra mavı ekran la karsılasıyorum.
Çok uzun bir yazı oldu kusura bakmayın.

Recep hocam bana yardımcı olursanım sevınırım. Laptop sapasağlam ama 7 yıldır Windows 10 kullanırken sımdı kullanamıyorum.
Windows 7 Pro sorunsuz çalısıyor.

Merhaba
Kısmen çözdüm. Yenıden Windows 10 format attım. Fotmat atarken ınternet ayarı yapmadım. Dolayısı ıle format sonrası Wi-Fi ıle ınternete bağlanmadı. AMD sayfasından ındırdığım 13.4 beta drıverını kurdum.
Gelısmıs ayarlara gırerek donanımın otomatık guncelleme yapmasını devre dışı bıraktım. Şu anda sorunsuz kullanıyorum. Yalnız guncelleme yapmaya korkuyorum. Güncellemelere bakınca bekleyen guncellemelerde ATI Radeon HD 4300 guncellemesı mevcut.
Şimdi ben bu guncellemeyı ındırınce yıne mavi ekran hatası yaşar mıyım?
Bu güncellemeyi indirmeden diğer güncellemeleri yapabılır mıyım?

Arkadaşlar tekrardan merhaba.
Maalesef sorunum devam etmekte. Yine mavi ekran hatasi aliyorum. Minidump dosyasini paylasiyorum. Umarim sorunsuz dogru bir sekilde yapabildim. Yardimci olursaniz memnun olurum.
Lütfen Bu mesajı okuyup bir arkadas bana yardımcı olsun. Acil çözume ıhtıyacım var.... Konuyu kaç gundur kımse gormedı

Son düzenleme:
Merhaba çok tsk ederım.
Bilgisayar actıktan sonra 3-5 dakıka içinde mavı ekran verıyor ve yenıden baslıyor.Önceki mesajlarımda minidump hata klasörunu paylastımıstım.
Bu arada ramı kontrol ettım , hdd ve ssd yı kontrol ettım. Onlarda sorun gorunmuyor.
Mınıdump klasörunu tekrar buraya koyamadım .

merhaba minidump dosyasini paylasiyorum

@fuzuuli lutfen bakabılır mısınız? Mavı ekran goruntusunu ve mınıdump klasorunu paylastım.

Arkadaşlar hiç kimse gormedimi benim konuyu benim mesaji
Lutfen yardimci olacak bir arkadas.

Dosya Ekleri

• IMG_1243 (1).jpg
    IMG_1243 (1).jpg
    154,6 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_1252.jpg
    IMG_1252.jpg
    180 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri