Çözüldü Dell Inspiron 3581 Monterey'de Touchpad algılanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Herkese merhaba. Elimde Dell Inspiron 3581 modeli cihaz bulunmakta. Monterey kurulumunu gerçekleştirdim. Her şeyi hallettim ama Touchpad'i bir türlü tanıtamadım. Rehberleri uyguladım gerekli kextleri yükledim bir türlü çalıştıramadım. Haliyle kurcalarken EFI dosyasında çok değişiklik yaptım o yüzden temiz EFI dosyamı bırakıyorum. Hackintosh kurarken touchpad sorununu bir türlü aşamıyorum buradan yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Touchpad bilgilerini resimde paylaşıyorum.

Sistem özellikleri:
  • Dell Inspiron 3581.
  • İşlemci: Intel Core i3 7020U.
  • RAM: 8 GB.
  • HDD: 256 GB M.2 SSD.
  • Grafik kartı: HD620.

@453482

Son düzenleme:
Çözüm
Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. TouchPad'inizin markasına göre buradan "SMBus TrackPads" kısmından uygun kextleri denediniz mi? Şu ana kadar hangi kextleri denediniz?

Uygun kextleri denedim hocam çalışmadı ı2C kextlerini de denedim onda da sonuç alamadım.

Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. TouchPad'inizin markasına göre buradan "SMBus TrackPads" kısmından uygun kextleri denediniz mi? Şu ana kadar hangi kextleri denediniz?

Hocam kextleri biraz kurcaladım onu çıkar bunu ekle derken izleme dörtgeni çalıştı fakat mouse pad hala aktif değil. Resimde de gördüğün gibi kextler.
@tristessehivernale @Yiğit Gençer

Sorun vodooı2C sıralasından kaynaklı olduğu içinmiş.
Bende RAM ve M.2 SSD taktım. Sen kurulum için hangi sürümü kurdun ben şimdiden kurulum için dosyaları indirmeye başlayayım

Sen Monterey ve Ventura imajlarını indir. Ventura efiside olabilir bende tam hatırlayamadım. İkisi de dursun sende. Ventura'da varsa ikisinin de EFI dosyasını atarım sana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harikasın hocam çok teşekkürler.
Çok önceden kurulum yapmıştım biraz unutmuş olabilirim. Biraz araştırma yapacağım artık.

Basit hocam ufak bir araştırmayla çabuk hatırlarsın. Sadece AirDrop çalışmıyor onun haricinde HDMI girişine kadar parlaklık ayarına kadar çalışıyor. Kolay gelsin

Çok teşekkür ediyorum hocam

Basit hocam ufak bir araştırmayla çabuk hatırlarsın. Sadece AirDrop çalışmıyor onun haricinde HDMI girişine kadar parlaklık ayarına kadar çalışıyor. Kolay gelsin
Wadece windows iconu geliyor kod yazamıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerde ?
Ekran Görüntüsü. Bu şekilde sonra reset atıyor.
Bu hatanın çözümünü nasıl yapacağız usta ?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-07-24 saat 23.06.45_1825b66b.jpg
    140,8 KB · Görüntüleme: 21
Wadece windows iconu geliyor kod yazamıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerde ?
Ekran Görüntüsü. Bu şekilde sonra reset atıyor.
Bu hatanın çözümünü nasıl yapacağız usta ?

macOS installerde gelmesi lazım. İmajı USB'ye yazdırmadın mı?

Evet yazdırdım sitede .dmg vardı onu yazdırdım USB'ye senin Efi attım. Bu şekilde oldu .
Hocam buradakini indir. Balenaetcher programı ile flash belleğe yazdır. Sonra flash'ı 2 ye bölcek. EFI kısmı görünecek. Flash bellek içerisindeki Efi klasörünü sil sana verdiğim Efi'yi at. Efi'yi RAR'dan çıkar Efi klasörünü at direk.

Bende sen yazmadan önce bunun link bulmuştum indirdim şimdi USB belleğe atacağım dün aynısını yapmıştım dediğim gibi Balenaetcher dmg dosyası olarak attım sanırım ondan olmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…