Çözüldü Dell Inspiron 3581 Monterey'de Touchpad algılanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Herkese merhaba. Elimde Dell Inspiron 3581 modeli cihaz bulunmakta. Monterey kurulumunu gerçekleştirdim. Her şeyi hallettim ama Touchpad'i bir türlü tanıtamadım. Rehberleri uyguladım gerekli kextleri yükledim bir türlü çalıştıramadım. Haliyle kurcalarken EFI dosyasında çok değişiklik yaptım o yüzden temiz EFI dosyamı bırakıyorum. Hackintosh kurarken touchpad sorununu bir türlü aşamıyorum buradan yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Touchpad bilgilerini resimde paylaşıyorum.

Sistem özellikleri:
  • Dell Inspiron 3581.
  • İşlemci: Intel Core i3 7020U.
  • RAM: 8 GB.
  • HDD: 256 GB M.2 SSD.
  • Grafik kartı: HD620.

1.png

2.png

3.png

Herkese merhaba. Elimde Dell Inspiron 3581 modeli cihaz bulunmakta. Monterey kurulumunu gerçekleştirdim. Her şeyi hallettim ama Touchpad'i bir türlü tanıtamadım. Rehberleri uyguladım gerekli kextleri yükledim bir türlü çalıştıramadım. Haliyle kurcalarken EFI dosyasında çok değişiklik yaptım o yüzden temiz EFI dosyamı bırakıyorum. Hackintosh kurarken touchpad sorununu bir türlü aşamıyorum buradan yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Touchpad bilgilerini resimde paylaşıyorum.

Sistem özellikleri:
  • Dell Inspiron 3581.
  • İşlemci: Intel Core i3 7020U.
  • RAM: 8 GB.
  • HDD: 256 GB M.2 SSD.
  • Grafik kartı: HD620.

1.png

2.png

3.png
@453482

Son düzenleme:
Çözüm
Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. TouchPad'inizin markasına göre buradan "SMBus TrackPads" kısmından uygun kextleri denediniz mi? Şu ana kadar hangi kextleri denediniz?

Uygun kextleri denedim hocam çalışmadı ı2C kextlerini de denedim onda da sonuç alamadım.

Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. TouchPad'inizin markasına göre buradan "SMBus TrackPads" kısmından uygun kextleri denediniz mi? Şu ana kadar hangi kextleri denediniz?

Hocam kextleri biraz kurcaladım onu çıkar bunu ekle derken izleme dörtgeni çalıştı fakat mouse pad hala aktif değil. Resimde de gördüğün gibi kextler.
@tristessehivernale @Yiğit Gençer

Screen Shot 2022-02-19 at 07.14.33.png

Screen Shot 2022-02-19 at 07.14.58.png

Sorun vodooı2C sıralasından kaynaklı olduğu içinmiş.
Bende sen yazmadan önce bunun link bulmuştum indirdim şimdi USB belleğe atacağım dün aynısını yapmıştım dediğim gibi Balenaetcher dmg dosyası olarak attım sanırım ondan olmadı.

Yanlış hatırlamıyorsam DMG olmayacak dosya RAW uzantılı olacak hocam. Bu program ile de RAW imajı gösterip USB belleğe atacaksın. İşlem bitince USB'yi çıkar geri tak. EFI bölümü gelecek imaj bölümünü göremeyeceksin sadece EFI kısmı gözükcek Windows'ta içine gir imajdaki EFI'yi sil sonra sana verdiğim EFI klasörünü at direk içindekileri tek tek atma EFI klasörünü direk at kopyalacak o. Sonra yeniden başlat macOS installer kısmını göreceksin. Ben bununla kurdum çünkü.

Hocam buradakini indir. Balenaetcher programı ile flash belleğe yazdır. Sonra flash'ı 2 ye bölcek. EFI kısmı görünecek. Flash bellek içerisindeki Efi klasörünü sil sana verdiğim Efi'yi at. Efi'yi RAR'dan çıkar Efi klasörünü at direk.

Flash bellek içerisindeki efi klasörünü yoktu ben senin verdiğin dosyayı attım yine aynı hatayı aldım .. sanırım bios ayarlarında var bir sıkıntı .. sana zahmet olmasa bios nasıl yaptın

Yanlış hatırlamıyorsam DMG olmayacak dosya RAW uzantılı olacak hocam. Bu program ile de RAW imajı gösterip USB belleğe atacaksın. İşlem bitince USB'yi çıkar geri tak. EFI bölümü gelecek imaj bölümünü göremeyeceksin sadece EFI kısmı gözükcek Windows'ta içine gir imajdaki EFI'yi sil sonra sana verdiğim EFI klasörünü at direk içindekileri tek tek atma EFI klasörünü direk at kopyalacak o. Sonra yeniden başlat macOS installer kısmını göreceksin. Ben bununla kurdum çünkü.

Aynen dediğin şekilde yaptım Windows çıkor ama Mac installer yok ..

Flash bellek içerisindeki efi klasörünü yoktu ben senin verdiğin dosyayı attım yine aynı hatayı aldım .. sanırım bios ayarlarında var bir sıkıntı .. sana zahmet olmasa bios nasıl yaptın

Aynen dediğin şekilde yaptım Windows çıkor ama Mac installer yok ..

Bana Ulaşma yolun var mı google sayesinde :) gncmoda nuri kalo yazsan yeter

Flash bellek içerisindeki EFI klasörünü yoktu ben senin verdiğin dosyayı attım yine aynı hatayı aldım. Sanırım BIOS ayarlarında var bir sıkıntı. Sana zahmet olmasa BIOS nasıl yaptın

Aynen dediğin şekilde yaptım Windows çıkor ama Mac installer yok.

Bana Ulaşma yolun var mı Google sayesinde :) gncmoda nuri kalo yazsan yeter

Secure Boot'u kapatın boot UEFI olacak hocam. Şu an üçümüzde de aynı EFI var kullanıyorum ben. Bu arada EFI'ye tekrar baktım. EFI klasörüne girin "Dell" diye bir klasör var o klasörü silin tekrar deneyin.

Son düzenleme:
Yusuf diye bir arkadaş vardı onla konuştuk hata kodunu verdim M2SSD kaynaklı dedi skhynix bc711 model kulanıyorum o desteklemiyor dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkürler konu kirliği olmasın diye buradan yazdım

Hocam kurulum bitti ama bir sıkıntım var Wi-Fi görmüyor

Wi-Fi Intel değilse görmez. Ben Wi-Fi kartını değiştirmiştim. Intel almıştım. Bizdeki Intel değil ondan görmüyor hocam. Wi-Fi kartını değiştirirsen sorun çözülür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı