Çözüldü Dell Inspiron 3593 Isınma Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Draphe

Hectopat
Laptopta herhangi bir oyun açtığımda 95 dereceyi görüyorum. Ve drop yapıyor. Boşta ise 60-70 arası bir sıcaklık değeri alıyorum termal macun yeni değiştirildi.

Laptop özellikleri:
  • Intel Core i5 1035G1 1.0GHz
  • 12 GB DDR4 2666 MHz RAM
  • 2 GB MX230
  • 250 GB WD Blue SSD
Video linkini de buraya bırakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Laptopunuz tam anlamıyla oyun oynamak için tasarlanan laptoplardan değil monster,msi,hp omen tarzı laptoplar gibi ki onlar bile bazı oyunlarda bu dereceleri görebiliyor. Benim de eski bilgisayarım Dell Inspiron'du. O da çok ısınıyordu ve drop oluyordu videodaki gibi. Çözümü ekstra soğutucuyla bulmuştum size de öneririm. Tek çözüm o gibi duruyor.
Hocam bu konu hakkında detaylı bilgi içeren bir video var mıdır? Ve atıyorum çok düşük voltaj da mavi ekran verirse tekrar nasıl düzeltilir veya bir zararı var mıdır?

Islemci Intel ise birebir uygulayabilirsiniz. Bir arkadas icin yazmistim. Genel/evrensel bir rehberdir.

Bugün Dell'in Türkiye'de ki müşteri hizmetlerini aradım garanti dışına çıkar mı diye sormak için, koç servise yönlendirdiler ve orası da eğer arka kapağı açarsanız garanti kapsamından çıkar dedi. Haber vermek istedim. Son olarak ben haliyle arka kapağı açtım RAM takmak için ve başarısızlıkla sonuçlandı. Aklıma takılan soru şu. Servise es kaza bir durum olduğunda götürürsem anlarlar mı arka kapağı açtığımı.

Buyrun kendiniz okuyun.

Hocam bu performans düşüklüğü droplarla ilgili sorunların çözümünü buldunuz mu yoksa hala devam ediyor mu ben bir türlü çözemedim daha kötüye gidiyor.

Zafer undervolt diyorsun ancak throttlestop denen program bilgisayarımda açılmıyor. W10 pro kullanıyorum 1909 sürümlü yanlış hatırlamıyorsam ve galiba winring dll hatası alıyorum eski bir driver olduğu için yeni sürüm işletim sistemlerinde açılmıyor dendi redditte. Sizde de aynı pc var mı? Ekran kartını nasıl undervolt yapabilirim? Teşekkürler.

Hatanın çözümü:
Ekran kartı undervolt:
Rehber 1650 için yazıldı ama her MSI Afterburnerde gözüken ekran kartına uygulayabilirsiniz.

Cihaziniz sirket bilgisayari degil ise bu adimlari da bir denermisiniz.
Bu adimlari yaptiktan sonra hala olmuyor ise:
Bu programi indirin kurun. Programi actiktan sonra Throttlestop'u calistirin. Bazi forumlarda ise yaradigi yazilmis.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…