Çözüldü Dell Inspiron 3593 Isınma Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Laptopunuz tam anlamıyla oyun oynamak için tasarlanan laptoplardan değil monster,msi,hp omen tarzı laptoplar gibi ki onlar bile bazı oyunlarda bu dereceleri görebiliyor. Benim de eski bilgisayarım Dell Inspiron'du. O da çok ısınıyordu ve drop oluyordu videodaki gibi. Çözümü ekstra soğutucuyla bulmuştum size de öneririm. Tek çözüm o gibi duruyor.
Laptopunuz tam anlamıyla oyun oynamak için tasarlanan laptoplardan değil monster,msi,hp omen tarzı laptoplar gibi ki onlar bile bazı oyunlarda bu dereceleri görebiliyor. Benim de eski bilgisayarım Dell Inspiron'du. O da çok ısınıyordu ve drop oluyordu videodaki gibi. Çözümü ekstra soğutucuyla bulmuştum size de öneririm. Tek çözüm o gibi duruyor.

Çözüm
Eski bir bilgisayarsa boştayken yüksek performansta 60 derece normal. Dell'in bütün serileri ısınıyor oyun için üretilmediyse hepsinde de işlemciyle ekran kartı soğutması birleşik sadece tek fan soğutuyor. Güncel oyunları düşük ayarlarda bile 90 dereceden aşağı düşmez aynı sorundan bende muzdaribim lanet ettim bir daha Dell almayacağım.

Bende de aynı bilgisayar var ve boştayken 60 65 derecelerde seyrediyor. Yeni aldığım için oyun indiremedim henüz. Konu dışı olacak belki ama 12 GB RAM olarak mı aldın yoksa sonradan RAM takviyesi mi yaptın. Şuanda hangi RAM marka model ve hızını kullanıyorsun. Bende yükseltmek istiyorum da crucıal aldım problem yaşadım.

Bende de aynı bilgisayar var ve boştayken 60 65 derecelerde seyrediyor. Yeni aldığım için oyun indiremedim henüz. Konu dışı olacak belki ama 12 GB RAM olarak mı aldın yoksa sonradan RAM takviyesi mi yaptın. Şuanda hangi RAM marka model ve hızını kullanıyorsun. Bende yükseltmek istiyorum da crucıal aldım problem yaşadım.

Size akşam geri dönüş yapacağım.
Evet garanti kapsamının dışında çıkamadığı için ssd ve ram ekledim. Fakat boşta sıçaklık 65 - 70 derece arası gidip geliyor ona anlam veremdim garantiye verebilme ihtimalim var.
Bu arada çözülmedi bu problem fakat çözüldü yazıyor.

Son düzenleme:
Bios ayarlarında perfomance sekmesinde speedstep ''enable intel speedstep''i off yaptım. Oyunlarda FPS düşüşü yaşamıyorum artık ısı değerleri 85 95 sabit bir şekilde çalışıyor. Boştayken ise 55-60'lara kadar düşüş gördüm. Tavsiye ederim. O sekmede sadece dediğim bölümü off yaptım diğer ayarlar on. Bu arada garanti kapsamının dışında çıkamadığı için SSD ve RAM ekledim dediniz. SSD ve RAM eklemek garanti dışına çıkarmıyor mu makineyi? Nereden bilgi aldınız merak ediyorum. Son olarak sonradan eklediğiniz RAM ve SSD modelini söylerseniz duacınız olurum. :) :)

BIOS ayarlarında perfomance sekmesinde speedstep "enable Intel speedstep"i off yaptım. Oyunlarda FPS düşüşü yaşamıyorum artık sıcaklık değerleri 85 95 sabit bir şekilde çalışıyor. Boştayken ise 55-60'lara kadar düşüş gördüm. Tavsiye ederim. O sekmede sadece dediğim bölümü off yaptım diğer ayarlar on. Bu arada garanti kapsamının dışında çıkamadığı için SSD ve RAM ekledim dediniz. SSD ve RAM eklemek garanti dışına çıkarmıyor mu makineyi? Nereden bilgi aldınız merak ediyorum. Son olarak sonradan eklediğiniz RAM ve SSD modelini söylerseniz duacınız olurum. :) :)

Bilgiyi Dell'in canlı sohbet yardımından aldım. Geçen Türkiye'deki Dell müşteri hizmetlerini aradım oradan da garanti dışına çıkmış diye bir yanıt almadım. Türkiye'deki müşteri hizmetlerini aramadan önce RAM ve SSD yükseltmesini yapmıştım. Dell'in kendi sitesindeki canlı sohbete dayanarak. Ama şunu söylemeliyim ki canlı sohbet ısrarla bilen birine verin dedi :). Bende bu konuda tecrübeli olduğum için sorun yaşamadım yükseltmeyi yaparken. Yaptıktan sonra oyun falan indirdim. FPS düşmesi olunca sıcaklık değerlerine baktım. Bu sayede çok ısındığını fark edip Türkiye'deki müşteri hizmetlerini aradım onlara durumu anlattım SSD ve RAM kaynaklı yükseltmeden dolayı herhangi bir yere zarar gelmiş olabilir vs gibi cümleler söyledi kadın. Fakat bu modelde normal mi diye ısrarla sorunca bir şey bilmediğini anladım bilgisayar hakkında. Bende birkaç Google araması yaptım Dell 3593'ün i7'li versiyonun da testlerde aynı dereceleri verdiğini gördüm işlemcisinin. Yani kısaca soğutma yetersiz kalıyor diyebilirim.
SSD olarak WD Blue 250GB taktım fakat siz istediğiniz 2.5 Inc veya M.2 slotunu doldurabilrsiniz.
RAM olarak da laptop 3200 MHz desteklediğini görsem de 12 GB yapmak istediğimden 8 GB 2666 MHz RAM aldım. Buyrun ürünün linki. hali hazırda bulunan RAM markası ile aynı.

Oyuna girerken işlemci Turbo'sunu kapatabilirsin.
Ekran kartı ve işlemcine undervolt yapabilirisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarında perfomance sekmesinde speedstep "enable Intel speedstep"i off yaptım. Oyunlarda FPS düşüşü yaşamıyorum artık sıcaklık değerleri 85 95 sabit bir şekilde çalışıyor. Boştayken ise 55-60'lara kadar düşüş gördüm. Tavsiye ederim. O sekmede sadece dediğim bölümü off yaptım diğer ayarlar on. Bu arada garanti kapsamının dışında çıkamadığı için SSD ve RAM ekledim dediniz. SSD ve RAM eklemek garanti dışına çıkarmıyor mu makineyi? Nereden bilgi aldınız merak ediyorum. Son olarak sonradan eklediğiniz RAM ve SSD modelini söylerseniz duacınız olurum. :) :)

Sende de hiçbir soğutucu desteği olmadan FPS düşmesi oluyor mu oyunlarda ısıdan kaynaklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı