Çözüldü Dell Inspiron 3593 Isınma Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Laptopunuz tam anlamıyla oyun oynamak için tasarlanan laptoplardan değil monster,msi,hp omen tarzı laptoplar gibi ki onlar bile bazı oyunlarda bu dereceleri görebiliyor. Benim de eski bilgisayarım Dell Inspiron'du. O da çok ısınıyordu ve drop oluyordu videodaki gibi. Çözümü ekstra soğutucuyla bulmuştum size de öneririm. Tek çözüm o gibi duruyor.
Size akşam geri dönüş yapacağım.
Evet garanti kapsamının dışında çıkamadığı için SSD ve RAM ekledim. Fakat boşta sıçaklık 65 - 70 derece arası gidip geliyor ona anlam veremdim garantiye verebilme ihtimalim var.
Bu arada çözülmedi bu problem fakat çözüldü yazıyor.

BIOS ayarlarında perfomance sekmesinde speedstep "enable Intel speedstep"i off yaptım. Oyunlarda FPS düşüşü yaşamıyorum artık sıcaklık değerleri 85 95 sabit bir şekilde çalışıyor. Boştayken ise 55-60'lara kadar düşüş gördüm. Tavsiye ederim. O sekmede sadece dediğim bölümü off yaptım diğer ayarlar on. Bu arada garanti kapsamının dışında çıkamadığı için SSD ve RAM ekledim dediniz. SSD ve RAM eklemek garanti dışına çıkarmıyor mu makineyi? Nereden bilgi aldınız merak ediyorum. Son olarak sonradan eklediğiniz RAM ve SSD modelini söylerseniz duacınız olurum. :) :)

Arkadaşlar sorunu çözebildiniz mi? Teknik servis 100 derece sıcaklık normal diyor şaka gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sorunu çözebildiniz mi? Teknik servis 100 derece sıcaklık normal diyor şaka gibi.

Ne yaparsan yap düşüremiyorsun ısıyı. ThrottleStop indir diyecekler ama Windows10 yüklediysen onu da yapamayacaksın çünkü programın kullandığı bir sürücü çok eski ve Windows güncelleme yapmıyor. Tek bir bakır boruya hem işlemci hem ekran kartını bağlayıp tek bir fanın bunları soğutmasını beklemiş Dell. 3 ay uğraştım FPS düşmesi ve sıcaklığı düşürmek için yapamadım. Lanet gelsin öyle laptopa elimden çıkardım hemen. Özellikleri gerçekten muhteşem kağıt üstünde ama ne oyun oynayabiliyorsun ne başka bir şey. Adamlar sadece video film izle diye laptop çıkarmışlar. 3 bin liraya almıştım zamanında 3500 lira olmuş. Video film izlemek istesem gider TV alırım projeksiyon alırım.

Ne yaparsan yap düşüremiyorsun ısıyı. ThrottleStop indir diyecekler ama Windows10 yüklediysen onu da yapamayacaksın çünkü programın kullandığı bir sürücü çok eski ve Windows güncelleme yapmıyor. Tek bir bakır boruya hem işlemci hem ekran kartını bağlayıp tek bir fanın bunları soğutmasını beklemiş Dell. 3 ay uğraştım FPS düşmesi ve sıcaklığı düşürmek için yapamadım. Lanet gelsin öyle laptopa elimden çıkardım hemen. Özellikleri gerçekten muhteşem kağıt üstünde ama ne oyun oynayabiliyorsun ne başka bir şey. Adamlar sadece video film izle diye laptop çıkarmışlar. 3 bin liraya almıştım zamanında 3500 lira olmuş. Video film izlemek istesem gider TV alırım projeksiyon alırım.

Usta bende koç sistemden iade değişim aldım, Dell mühendislerinin kafa yapısı gerçekten çok enteresan, ASUS AMD Ryzen 5'u serili, ekran kartı olmayan PC'ye 2 tane fan yerleştiriyor, adamlar Dell bu özelliklere ufacık bir fan yerleştirmiş, hiç mi test yapmadınız cidden komik, DVD var PC'de DVD :D , geçmiş olsun hocam, çok zarar etmediniz inşallah.

Usta bende koç sistemden iade değişim aldım, Dell mühendislerinin kafa yapısı gerçekten çok enteresan, ASUS AMD Ryzen 5'u serili, ekran kartı olmayan PC'ye 2 tane fan yerleştiriyor, adamlar Dell bu özelliklere ufacık bir fan yerleştirmiş, hiç mi test yapmadınız cidden komik, DVD var PC'de DVD :D , geçmiş olsun hocam, çok zarar etmediniz inşallah.

Hocam 2019 Aralık ayında 4 GB modelini 2950 liraya aldım. Daha sonra 235 liraya 8 GB RAM, 340 liraya Samsung PM981 model 256 GB süper bir M.2 SSD aldım. 3500 liraya denk geldi. 3200 liraya sattım o zaman için pek zarar etmesem de şu an doların 7 lira olmasıyla ve uzaktan eğitimi fırsatçılığa çeviren saygıdeğer esnaf sayesinde bayağı bir zarar ettim gibi. Hala bir şey almadım yeni modellerin çıkmasını ve piyasanın biraz kendine gelmesini bekliyorum.
Son olarak satarken tek üzüldüm nokta SSD oldu 3300 okuma, 1600 yazma hızı vardı ve çok uyguna almıştım :(

Merhaba; yeni bir güç yönetimi modu ayarlayıp "en yüksek işlemci frekansı" ayarını 4+(4 sanal) çekirdek çalışırken tavsiye edilen işlemci hızı olan 1.2 ghz a ayarlayın. işlemci park etme eşiğini oyun açıkken en düşük değerleri gözlemleyerek oyunda işlemci park etmeyeceği bir seviyeye ayarlayın (örn: oyunda en düşük işlemci kullanımı %60 ise %50 ye ayarlayabilirsiniz yada park etmeyi kapatabilirsiniz.) oyun açacağınız zaman bu ayarları kullanıp çok çekirdek destekli (pes 2020 vb) oyunlarda işlemci ısısını 85 dereceye kadar düşürebilirsiniz.

Normalde işlemci belirli yük altında bu ayarı otomatik yapıyordu anca 1,2 ghz a çıkmıyor 0,99 ghz de kalıyordu buda bölünmüş işlemin max. işlem kapasitesini karşılamıyordu. bunu işletim sisteminin ayarlaması gerekli ama beceremediler henüz inşallah birileri kısa sürede bu işi halleder de bizde kurtuluruz.

Oyun açılınca belirli bir güç yönetim moduna otomatik nasıl geçip oyun kapanınca dengeliye nasıl geçebiliriz, bilgisi olan varsa buraya yazarsa enazından şimdilik kendimizce bir çözüm bulmuş oluruz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ah hocam keşke 3 ay önce yapsaydınız böyle bir çalışmayı :) Maalesef elimden çıkardım. 3450 liraya masraf edip aldığım laptop şuan 5100 lira :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı