Dell Inspiron 5520 RAM Upgrade

Vinsinity

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Yazılım
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda bilgisayarımın fanında boşluk oluştu ve ses yapmaya başladı. Uygun fanı sanırım buldum ve değiştireceğim. Temizleme ve yağlama sonuçlarına göre bilgisayarımda hissedilir bir performans artışı oldu. Fanı değiştirirken bir yandan ekstra bir RAM ya da 2x8 GB RAM alarak RAM miktarımı da 4'ten 16'ya çıkarmak istiyorum. CPU-Z verileri aşağıdaki gibidir. Hangi RAM'ı almamı tavsiye edersiniz? Bir de şöyle bir ufak sorunum var, bilgisayarı sökerken 2.slottan çıkarttığım RAM'ı tekrar 2.slota taktığımda RAM'ı algılamadı. Acaba anlık bir sorun ya da montaj hatası mı bilemedim. Sizce tek modül mü almalıyım 4 GB yanına 4 GB RAM. Yoksa 4 GB yanına 8 GB alsam da işimi görür mü? Görünüşe göre üstündeki RAM 800MHz frekansta ve anakartım "Dell inc. 0xwh1p a00" modeli internette araştırma yaptım fakat desteklediği frekansı bulamadım kaç MHz almam gerekiyor RAMleri.

ram.png

Son düzenleme:
Hocam cevap için teşekkür ederim. Sormak istediğim bir soru var yukarıdaki resimde frekans 798.7 MHz civarında. Bu RAM'ın yanına ben 1600 MHz bir ram mı almam gerekiyor. Yani aslında bu RAM 1600 MHz midir? Eğer özelliklerimi öğrenebilirsem çok rahat bir şekilde RAM seçimi yapabilirim. Ama anladığım kadarı ile 1600 MHz RAM almalıyım.

Orda gördüğümüz frekans değerini ikiyle çarpıyoruz.DDR çift veri hızı anlamına gelir.798.7 yi 800 olarak alıp 800*2=1600 diyoruz.
Bellek yuvalarına taktığın belleklerin frekansları,cl değerleri,boyutu aynı olmalıdır.
Mesela 2*(4Gb,1600Mhz,Cl9) veya 2*(8Gb,1600Mhz,Cl11).
Cl gecikme değerleri anlamına gelir.Düşük olması daha iyidir.Performans olarak günlük işlemlerde farkı anlayamayabilirsin.

Belleklerin aynı kapasitede olması şart diye birşey yok.
Dual channel çalışsın isteniyorsa ve anakart destekliyorsa ayrı, ki o da normal kullanıcının fark edebileceği bir durum yaratmaz. Render vb. işler için anlamlı.

Ek olarak CPU-z'nin spd sekmesinde kullandığın ramlerin voltaj değerlerine de bak, 1.5V ise 1.5luk RAM alman,1.35 ise 1.35lik alman gerekir.

Normal kullanımda 4 de yeter. Ağır oyunları oynuyorsan 8'in altına düşmemek de fayda var.
Ama oyun oynamıyorum deyip RAM almayı planlıyorsan belirgin bir fark yaşamazsın.

Çalışmadığından şüphelendiğin slota diğer RAM'i tam oturttuğunda da çalışmıyorsa planlarını tekrar gözden geçir.

Makina yavaşsa belki işlemcini de yükseltebilirsin, lehimli değilse tabii.

Makinada oyun oynuyorum hocam. Steam hesabımda bulunan Arma 3 - GTA V gibi oyunları RAM'den dolayı çalıştırmadığı için biraz RAM ile oynamak istiyorum. Şu an ki RAM 1,5V bundan dolayı 1,5V RAM almam gerektiğini biliyorum. Ve dediğinizi gibi sanırım 2. slota tam oturtamamışım tekrar taktığımda düzeldi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı