Dell İnspiron 5537 HDD %100 Problemi

M

Mehmet Unsal

Ziyaretçi
Disk D:'den C:'ye 10 GB'lik dosya aktarıyordum laptop yavaşladı Google Chrome'da bile yavaşlık vardı. Sonra görev yöneticisinden baktım disk kullanımı %100. Bu sorun laptop ilk açıldığında da oluyor disk kullanımı %99 veya %100 gözüküyor neden böyle oluyor yardımcı olur musunuz?

Görev Yöneticisi Disk kullanım:
cats.jpg

HD Tune Health sonucu:
cats.jpg

• Virüs yok, Eset NOD32 8 ve Kaspersky Antivirüs 2015 ile 3-4 defa taradım (Yerel Disk D: ve C: )
  • Yeni temiz Windows kurulumu yaptım 8.1 Update 3 (Recep Baltaş'ın paylaştığı linkten)
  • Bu sorun ilk defa değil eskiden de oluyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk resimde yapılan bir işlem var, Windows gezgini diye, senin kopyalama işlemin olsa gerek.
İşlem yapılmadığı durumlarda disk yüksek kullanım değerlerinde olursa sıkıntı.

Sistem ilk açıldığında belli yüklemeleri yapar sonra disk rahatlar, sende de benzer durum var sanırım, öyle mi? Evet ise normal. Açılışta yüklenen programlardan gereksizleri sisteminden kaldırırsan, gerekli olanlardan açılışta yüklenmesine ihtiyaç duymadıklarını da disable edersen yani yüklenmesine izin vermezsen bu süreç daha hızlı sonuçlanır.

Son düzenleme:
Evet kopyalama işlemi, sistemi ilk açtığımda oluyor yüksek kullanım belli bir müddet sonra normal işlevine dönüyor normal galiba.
Açılışta ise gereksiz uygulamalar devre dışı.
Laptopun Sabit Disk'i 5200 Rpm, bundan da kaynaklanıyor olabilir mi? 7200 Rpm ile 5200 Rpm arasında çok fark var mıdır?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı