Dell Inspiron 7537 Web tarayıcılarında kasma sorunu

• Konuyu başlatan mxxa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.136

mxxa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Dell Inspiron 7537 modelinde laptopum bulunuyor. Sistemi gayet yeterli olan bir bilgisayar. Windows 8.1 kullanıyorum ve sistemim sürekli güncel durumda. Ekran kartım Nvidia GT750M Ekran kartımda sürekli güncel durumda. Windows defender sürekli etkin. Adobe flash player, java tarzı programları güncelledim. Yani yapabileceğim herşeyi yaptım ancak bilgisayarda web tarayıcıları inanılmaz şekilde kasıyor. Bu yazıları dahi takılarak aktarıyorum. Video izlerken video doluyor ancak izlerken takıla takıla izleniyor.

Ekran kartımda bir problem olsa oyun oynarken vs. bunu belli eder diye düşünüyorum ancak oyunlarda herhang bir problem yok. Sadece web tarayıcıları kasıyor. Bu sorun son 1 aydır kendini gösterdi. Konu hakkında desteğinizi rica ediyorum. 6 GB Ram var bilgisayarda bu kasma sorununu gerçekten anlayamıyorum. Chrome kullanıyordum firefox kurdum ondada aynı problem devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adblock Plus eklentisi dşında bir eklenti kullanmıyorum. Bu eklenti de bilgisayarımda yıllardır bulunuyor. Comodoyu deniyip izlenimlerimi aktaracağım ancak Chrome ve Firefox'da ki sıkıntının sebebini gerçekten anlayamıyorum. Böyle bir bilgisayarda web tarayıcısının bu denli kasması çok komik ve sinir bozucu

CCleaner ücretli sürümünü kullanıyorum ve sürekli aktif durumda her kapattıgımda tarayıcıları temizliyor ancak sonuc yok

VPN vesaire bir program kullanmıyorum. Zaten bağlantı yavaşlığı değil, tarayıcı yavaşlığı bulunuyor. Ccleaneri manuel olarak çalıştırığ temizlettim, temizlik zaten otomatik olarak yapıldıgı için pek birşey silmedi. Speedtest download hızı 10-12 Mbit arasında.

Video dışında mesaj atarken bile sorun olduğunu belirtmenden ve de sistemin geneli OK olduğundan software veya malware problemi olabilir.
İnternete girerken açık olan programları teker teker kapatarak denemeler yapabilirsin. Virüs programından başlanabilir.

Gerçi çözeceğini sanmıyorum ama gene de söyleyeyim farklı DNS ayarlarında deneme yaptın mı?

Evet otomatik, Türk Telekom DNS , Google DNS gibi çeşitli DNS'leri denedim. Sorun bundan kaynaklanmıyor olsa da bu saçma sapan şeyin sebebini bulmak için her yolu deniyorum. Bilgisayarda sadece Microsofttan gelen antivirüs bulunuyor. Tarattığımda sistemde birşey bulamadı. Onu devre dışı bırakıyorum, bunun dışında aktif olarak skype vs. açık kalıyor bunların tamamını kapatıp sadece tarayıcı açık ama problem devam ediyor. Bu mesajı yazarken takılmalar, youtubede video izlerken sayfayı aşşağıı dogru çektiğimde sanki formattan sonra ekran kartı driveri kurulmayan bilgisayar gibi takıla takıla iniyor. Ancak ekran kartı problemi de yok çünkü Chrome ve Mozillayı İntel HD'den Nvidia ekran kartına bile çektim. Kaldı ki İntel HD de bile kasmaması gerekiyor. Gerçekten sırf bu sorundan dolayı format atmak hiç istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı