Dell Inspiron 7567 Aşırı Isınma Sorunu

• Konuyu başlatan esp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 15.129
Arkadaşlar o fanlardan gelen aşırı sesi ben sürekli duymanızı isterim ama sorun şu ki 80 dereceden sonra ses gelse ne olur gelmese ne olur, düğünden sonra gelen kına hesabı. Fanların hızı iş işten geçmeden yükselmiyor Dell laptoplarda. Oyun için HP bile Dell'den daha iyi. Normalde HP ısınır diyorlardı ama 2012 yılında aldığım Envy 6-1002et sleekbooku geçen denedim hala ısınıp kapanmadan Sniper Ghost Warrior 2 oyununu oynuyor. Size zaten garanti uğraşsın diye tavsiyede bulundum ama eşe dosta akrabaya söylemek lazım Dell'e bulaşmayın diye. Monster'ı da çok eleştiren var onu da iki yıl kullanıp kasa ile takas ettim ağzını açıp bişey demedi makine. Abra'nın tek bakır borulu soğutma kullanan bir iki tane bilgisayarı dışında Monster çok iyi. Ama Dell'e ağzını açmayan arkadaşlar Monster'a ağır yükleniyor bazen. Dell kardeşimde de vardı Inspiron N4050, bilgisayar komple soğutma problemli. Fan kasaları ve bakır ızgara arasına bant çekmişler toz araya yastık olmuş resmen. Geçmiş olsun biraz uğraşacaksınız ama garanti servisini de uğraştırın.

Son düzenleme:
Ben ısınma sorununu undervoltage yani -0.120 volt vererek çözdüm. Prime 95 ile 4 saat test ettim sıcaklık 70 civarlarında dolaştı ve maksimum 80 derecelere çıktı. Burda direk DELL'i suçlamak yanlış olur. İ7 işlemciler masaüstlerinde bile yüksek sıcaklıklarda çalıştığını unutmamak lazım ve bu sıcaklık nedeni bana göre her işlemci aynı olmadığı için birazcık fazla voltaj ile fabrikadan çıkıyor. Buda bize fazla sıcaklık olarak geri dönüyor.
Dip not: Şuan hava 40 dereceye yakın ve İ7 gibi güçlü bir işlemcinin laptop soğutması ile sınırlarını zorlaması gayet normal.

Son düzenleme:
Ben ısınma sorununu undervoltage yani -0.120 volt vererek çözdüm. Prime 95 ile 4 saat test ettim sıcaklık 70 civarlarında dolaştı ve maksimum 80 derecelere çıktı. Burda direk DELL'i suçlamak yanlış olur. İ7 işlemciler masaüstlerinde bile yüksek sıcaklıklarda çalıştığını unutmamak lazım ve bu sıcaklık nedeni bana göre her işlemci aynı olmadığı için birazcık fazla voltaj ile fabrikadan çıkıyor. Buda bize fazla sıcaklık olarak geri dönüyor.
Dip not: Şuan hava 40 dereceye yakın ve İ7 gibi güçlü bir işlemcinin laptop soğutması ile sınırlarını zorlaması gayet normal.
-0.140V yaptım Aida64 testinde 80 derece civarlarında teşekkürler bunun herhangi bir zararı olur mu ? Birde soğutucu alıcağım zaten 5-10 derece de alınca fark eder diye umuyorum.
Düzenleme: İntel Extreme Tuning ile stress test yaptım sadece CPU'ya 73 derece oldu en fazla.

Son düzenleme:
Sıcaklık çok fazla servise gitmenizi öneririm. İyi bir soğutucu ile 5-7 derece sıcaklık farkı yaşarsınız.

Aynı cihazdan bir arkadaşta var ve ısısını 75 dereceden yukarı çıkartmayı başaramadık üstelik Aydın gibi sıcak bir ilde olmamıza rağmen ve evde klima vs yok. Bu aletlerin 95 dereceye kadar yolu var, oyun içindeki 80-85 derecelik sıcaklıklardan hiç bir iey olmaz ve kasası da erimez ben 8 senelik laptopumu ısınıp kapanana kadar kullanıyordum ve hiç bir sorun yaşamadım.

-0.140V yaptım Aida64 testinde 80 derece civarlarında teşekkürler bunun herhangi bir zararı olur mu ? Birde soğutucu alıcağım zaten 5-10 derece de alınca fark eder diye umuyorum.
Düzenleme: İntel Extreme Tuning ile stress test yaptım sadece CPU'ya 73 derece oldu en fazla.
Voltaj düşürmenin fiziksel bir zararı yok sadece fazla düşürürsen stabilite ve mavi ekran ile karşılaşabilirsin. Bilgisayar az voltaj nedeni ile kapanırsa tekrar açıldığı zaman bütün voltaj değerleri stok duruma getiriyor ve siz kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Voltaj düşürmenin fiziksel bir zararı yok sadece fazla düşürürsen stabilite ve mavi ekran ile karşılaşabilirsin. Bilgisayar az voltaj nedeni ile kapanırsa tekrar açıldığı zaman bütün voltaj değerleri stok duruma getiriyor ve siz kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.
Evet fark ettim. Oyuna girince mavi ekran verdi 0.140'ta ardından 0.120 çektim saatlerce PUBG oynadım şuan sıkıntı yok.

Merhaba bende ''Dell 7577'' model olan bilgisayara sahibim benim değerlerim de bu yönde başta bu derece ısınınca biraz korksam da sizlerin durumunu öğrenince biraz duruldum bahsettiğiniz olayı nasıl yapabilirim undervoltage yani yardımcı olabilir misiniz? teşekkür ederim.

vjG6J4.png

Sorun bende de var. Steam'den oyunu başlat dediğim andan itibaren cpu alev alıyor. En düşük olarak 75'ten başlıyor direk ve giderek artıyor. İki hafta öncesine kadar ultrada 60 FPS aldığım GTA V'te medium ayarlarda 40 FPS alıyorum. PUBG oynarken 70-80 FPS'ten birden 15 FPS'e düşüyor ve ses de cızırtılı geliyor o anlarda. Soğutucu kullanıyorum, tüm driverlar güncel. Hayattan bezdim resmen, çözümü nedir bunun?*

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı