Dell Inspiron 7567 Aşırı Isınma Sorunu

• Konuyu başlatan esp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 15.128
Laptopum vardı çok kurcalardım. Bildiğim en iyi termal macun 11 m/wk ısı iletkenliğine sahip. Xigmatek Xi-3 HDT 9.1 m/wk daha kolay bulunuyor. Laptopta işlemci macunu ekran kartına göre daha çabuk kuruyor. Bence 3 ya da 4 ayda bir macununu değiştirin sorun tamamen değilse de büyük ölçüde çözülür. Sogutma için kullanılan bakır blok sizin makinede birleşik, yani sökünce hem gpu hem cpu macunu değişecek. Aslında bilgisayar elime geçse bir yöntemim var ama nerede ikamet ediyorsunuz?

Hocam garantisi daha yeni başladı o yüzden kasa kapağını açma taraftarı değilim yinede teklifiniz için teşekkürler.

Hocam garantisi daha yeni başladı o yüzden kasa kapağını açma taraftarı değilim yinede teklifiniz için teşekkürler.
Hocam oyuncu bilgisayarında vida yasağı olmamalı. Monster'da yok. Madem ısınıyor ve iki yıl garanti var bırak cpu, gpu yansın dönsün hatta ağır oyunlarla takıl birini simge durumuna at birini de oyna anakarta kadar yak. Madem onlar iyi biliyor vida söktürmüyor yerinde olsam inada dökerim. Kendileri uğraşsın. Gönder garantiye gitsin dereceye bakma, elin yanıyorsa ısınıyor de gönder.

Hocam aida64 kullanarak 10 dakika boyunca test ettim sonuç budur ortam sıcaklığı 25 derece. Sıcaklıklar fazlamı yoksa normal mi?

.
1501589262201.jpg

Düne göre sıcaklıkta bariz bir düşüş gözlemledim, sanıyorum ki bunun nedeni aynı testleri 25 derece oda sıcaklığında farklı bir ortamda yapmamdan kaynaklanıyor. Hocam bu durumda r6s, overwatch gibi oyunları oynarsam sıkıntı çıkarır mı alet? Bu kadarcık toz sıcaklığa bir etki eder mi?
IMG_20170801_151456.jpg
IMG_20170801_151451.jpg
IMG_20170801_151839.jpg
IMG_20170801_152013.jpg
IMG_20170801_152115.jpg

Chipset driverının güncel olmama ihtimali var (şimdi aklıma geldi). Sıcaklığı etkileyebilecek bir unsur mudur acaba?

Hava sıcaklıkları ve hava sirkülasyonunu göze alırsak laptop altı hava alacak şekilde ve yandan havayı rahatlıkla çıkarabilecek şekilde dursun. Testleriniz kısa süreli değil de örneğin 30 dakika boyunca oyun oynadıktan sonra test edin sıcaklıkları. Hiç bir laptop zaten yüzeyle 0 iken kendini soğutamaz. En son attığınız sıcaklıklar bana normal gibi geldi. Sadece hava akımı sağladıysanız, yani laptop rahat hava alacak şekilde ekstra bir uğraşla soğutulmadıysa sorun yok gibi. CPU Load test 10 dakika yapıp paylaşın, aynısını GPU için de yapın. Ondan sonra tekrardan değerlendiririm.

Hayır değildir. Masaüstü sistem olmadığı için kendi kendine voltaj, frekans ayarlama gibi saçmalıklar olmayacağı için farklılık göstermez.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı