Dell Inspiron N4050 SSD olmasına rağmen geç açılıyor

xcold

Hectopat
Katılım
11 Temmuz 2016
Mesajlar
8
Başlıkta belirttiğim modelli laptopu 2. el olarak aldım bugün arkadaşlar dahilinde HD7400M ve i5 2. nesil işlemci bulunmakta diğer özellikleri 4 GB RAM ve 240GB'lik ssd'ydi. Sorunum ise cihazda SSD bulunmasına rağmen açılış Windows logosundan sonra yaklaşık 1dakika kadar bekletip açılması. Bir diğer sorunum ise harici ekran kartı ve onboard ekran kartı bulunmakta cihazda fakat ben onboardı deaktif ettiğimde "dxdiag" penceresinin ekran bölümünde HD7400 tam adıyla görünmüyor fakat aygıt yöneticisinde görüyor. Güncellemeyi denedim AMD Support'tan düzgün driveri bulamadım bende AMD catacylist indirip kurmayı denedim ve sanırım yüklendi driveri ama hiçbir ekstra değişiklik görülmedi. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

zeki1981

Centipat
Katılım
22 Temmuz 2020
Mesajlar
1.986
Çözümler
10
Windows'un başlangıç ayarlarında görev yöneticindeki başlangıç sekmesi altında var olan her şeyi kapatıp deneyin.

Notebooklar harici ekran kartını ihtiyacı olduğunda devreye alırlar.
Masaüstünde iken bu kart çalışmadığı için DxDiag da göremezsin.
Aygıt yöneticisinde kurulu ise sorun yoktur.
Ob yi devreden çıkarmak harici kartıda devreden çıkarmaktır.
Bunu yapmayın.
 

Krmdmrz

Picopat
Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
674
Çözümler
1
Windows güncellemelerini yaptıktan sonra hızlanacaktır. Bende Dell kullanıyorum i5 3. nesil 240 GB SSD taktım ve Win güncellemeden 45 50 saniyede açılıyordu güncelledikten sonra 15 saniyede açılmaya başladı bir bak istersen.
Ve disk konumu ekran katına yakın olduğu için fazla ısıya maruz kalıyor sağlam bir format üzerine de temiz bir Windows 10 kurarsan sağlıklı olacağını düşünüyorum.
 
KS
X

xcold

Hectopat
Katılım
11 Temmuz 2016
Mesajlar
8
Windows güncellemelerini yaptıktan sonra hızlanacaktır. Bende Dell kullanıyorum i5 3. nesil 240 GB SSD taktım ve Win güncellemeden 45 50 saniyede açılıyordu güncelledikten sonra 15 saniyede açılmaya başladı bir bak istersen.
Ve disk konumu ekran katına yakın olduğu için fazla ısıya maruz kalıyor sağlam bir format üzerine de temiz bir Windows 10 kurarsan sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Temiz W10 kurulumu yaptım hali hazırda.
Güncelleme;
Sanırım sorunu buldum kurcalarken. Ekran kartı driverini sildiğimde baştaki bekleme süresi neredeyse 0A indi direkt açıldı. Tekrar kurduktan sonra yine o bekleme süresi geldi. Biraz araştırdım AMD HD7400M'den desteğini çekmiş düzgün bir driver bulamıyorum ortalıkta ondan olabilir mi?
Başlıkta belirttiğim modelli laptopu 2. el olarak aldım bugün arkadaşlar dahilinde HD7400M ve i5 2. nesil işlemci bulunmakta diğer özellikleri 4 GB RAM ve 240GB'lik ssd'ydi. Sorunum ise cihazda SSD bulunmasına rağmen açılış Windows logosundan sonra yaklaşık 1dakika kadar bekletip açılması. Bir diğer sorunum ise harici ekran kartı ve onboard ekran kartı bulunmakta cihazda fakat ben onboardı deaktif ettiğimde "dxdiag" penceresinin ekran bölümünde HD7400 tam adıyla görünmüyor fakat aygıt yöneticisinde görüyor. Güncellemeyi denedim AMD Support'tan düzgün driveri bulamadım bende AMD catacylist indirip kurmayı denedim ve sanırım yüklendi driveri ama hiçbir ekstra değişiklik görülmedi. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Güncelleme;
Sanırım sorunu buldum kurcalarken. Ekran kartı driverini sildiğimde baştaki bekleme süresi neredeyse 0a indi direkt açıldı.. Tekrar kurduktan sonra yine o bekleme süresi geldi. Biraz araştırdım AMD HD7400m'den desteğini çekmiş düzgün bir driver bulamıyorum ortalıkta ondan olabilir mi?
 
Son düzenleme:

zeki1981

Centipat
Katılım
22 Temmuz 2020
Mesajlar
1.986
Çözümler
10
Temiz Windows 10 kurulumu yaptım halihazırda.
Güncelleme;
Sanırım sorunu buldum kurcalarken. Ekran kartı driverini sildiğimde baştaki bekleme süresi neredeyse 0A indi direkt açıldı. Tekrar kurduktan sonra yine o bekleme süresi geldi. Biraz araştırdım AMD HD7400M'den desteğini çekmiş düzgün bir driver bulamıyorum ortalıkta ondan olabilir mi?

Güncelleme;
Sanırım sorunu buldum kurcalarken. Ekran kartı driverini sildiğimde baştaki bekleme süresi neredeyse 0A indi direkt açıldı. Tekrar kurduktan sonra yine o bekleme süresi geldi. Biraz araştırdım AMD HD7400M'den desteğini çekmiş düzgün bir driver bulamıyorum ortalıkta ondan olabilir mi?

Bunu dener misin?

 

Krmdmrz

Picopat
Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
674
Çözümler
1
Pili çıkartıp BIOS'dan pili iptal ederek kullanmayı denedin mi? Çünkü pilinde sorun olduğu aşikar pilsiz kullanmaya çalışırsın yeni bir tane alana kadar.
 

Yeni konular

Yukarı