Dell İnspiron N5010 Isınma Sorunu

Katılım
12 Haziran 2011
Mesajlar
14.298
Makaleler
3
Çözümler
6
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Bilgisayarım Dell İnspiron N5010, Windows 7 Home Premium, Intel Core i5 480M,4GB RAM,500 GB hard disk, ATI Mobility Radeon HD 5650 1 GB ekran kartı. Bilgisayarım oyunları kaldırıyor sorun yok da (mesela Saint Row: The Third) benim tek sorunum bilgisayarımın çok ısınması. Oyun oynarken aşırı ısınma oluyor ve bilgisayar kapanıyor. Arada video izlerken de oluyor. Bu dış etkenlerden mi yoksa bilgisayardan kaynaklı mı bilemiyorum. Bana bir soğutucu önerir misiniz? Ayrıca mümkünse bilgisayarımı değerlendirir misiniz? Bilgisayar güzel mi, kötü mü? Bir de olursa fazla pahalı olmayan ama oyunları rahat oynayabileceğim bir bilgisayar önerir misiniz?
 
HD 5650, 40nm fabrikasyon teknolojisi ile üretildiğinden dolayı ısınması normal. Ama bilgisayarın aşırı ısınıp kapanması, bariz bir soğutma sorunudur. Sorunu çözmek için normalde yapılması gereken fanlardaki tozun temizlenmesi ve kuruyan, ısı iletkenliğini kaybeden termal macunun yenilenmesidir. Cihazın garantisi varsa bunları servis yapabilir. Yoksa sen yap diyeceğim ama tecrübe gerektirir. Yapamazsan da soğutma çözümü var -her ne kadar az önce saydıklarım kadar etkili olmasa da. Soğutucu tavsiyem Zalman’ın alüminyum modelleri veya Thermaltake Massive serisi olacaktır. Piyasada çok fazla işe yaramayan, Çin malı, hurda soğutma fanları olduğuna da dikkatini çekerim. Yeni alacağın bilgisayardaki ekran kartı GTX 700M veya HD 8000M serisi olmalı.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı