Dell Inspiron N5110 Isınması Ve FPS Düşmesi

Makaleler
9
Yer
Isparta
Merhaba, Dell Inspiron N5110 kullanıcısıyım. Sıkıntım şu; Oyunları 70-75 derece civarı oynuyorum, aşağıda gördüğünüz fotoda bir anda cipset 97 derece oluyor. (Bütün oyunlarda) ani FPS düşmesi oluyor ve daha sonra 58 dereceye tekrardan geri dönüyor ve düzeliyor. Sadece FPS düşmesi cipset 97 derece olunca oluyor. Arada PC'yi acar acmaz ısınmasa bile kendiliğinden (arada) kapanıyor.

Termal macunları ve temizliği 4 gün önce yapıldı.
Orijinal sarj adaptörü ve sıkıntısı yok.
Altında soğutucu var ayakları kalkık en verimli şekilde kullanıyorum.
Ekran kartı vb... her şey güncel.
GT 525M i5 2430M 2.4Ghz 1333MHz 8GB RAM

upload_2017-12-12_20-39-35.png
upload_2017-12-12_20-44-40.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Macun temizliğinden önce sorun var mıydı? Göründüğü üzere yonga ısınıyor ki bu pek istenilen bir şey değil. Yonganın da termal macunu yenilendi mi?
Merhaba birazcık geç cevap oldu ama.Sıkıntı ekran kartındaymış yavaş yavaş ömrünü dolduruyor dedi.300TL'ye yaparız ama tam garanti vermiyorlar genede eski leptop olduğu için masrafa girmek istemedim katlancaz artık böle.

Merhaba birazcık geç cevap oldu ama.Sıkıntı ekran kartındaymış yavaş yavaş ömrünü dolduruyor dedi.300TL'ye yaparız ama tam garanti vermiyorlar genede eski leptop olduğu için masrafa girmek istemedim katlancaz artık böle.
ekran kartına ısıl işlem uygulayacaklardır. O da garanti bir yöntem değildir ve hiçbir çare kalmadığı zaman uygulanması daha doğru olur. Laptobunuzun modelinde genel bir sıkıntı var çözüm olarak bios ayarlarından işlemci performansını %30 kısmak olarak göstermiş kullanıcılar.

Ama yazınızda dikkatimi çeken nokta temizliği 4 gün önce yapıldı demişsiniz, temizlikten önce sıkıntı var mıydı? belki de macun miktarı tam olarak ayarlanamamıştır.

ekran kartına ısıl işlem uygulayacaklardır. O da garanti bir yöntem değildir ve hiçbir çare kalmadığı zaman uygulanması daha doğru olur. Laptobunuzun modelinde genel bir sıkıntı var çözüm olarak bios ayarlarından işlemci performansını %30 kısmak olarak göstermiş kullanıcılar.

Ama yazınızda dikkatimi çeken nokta temizliği 4 gün önce yapıldı demişsiniz, temizlikten önce sıkıntı var mıydı? belki de macun miktarı tam olarak ayarlanamamıştır.
Öncedende vardı ama son 1 aydır çok şiddetli şekilde yapmaya başladı dedim macunları kurumuştur nede olsa gece gündüz başındayım dedim işlemi yaptılar ama pek bir faydası olmadı açıkcası ekran kartı sıkıntılı diyolar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı