@mrandarkan Nvidia İnspector programından voltage düşüremiyorum nedeni nedir?
Bende de aynı sorun var pc kaç kere servise gitti her parçası değişti ancak bir çözüme ulaşılmadı.
Hocam ne yaparsanız yapın, garanti komple anakartı söküp yenisini de taksa iş değişmiyor. Çünkü sorun kronik...
Bunun normalde yukarıda maddelediğim yöntemi, ekran kartı veya anakart ölene dek iş görüyor.
Ha! Bende o olmadı dersen, farklı yollar da var...
L502X modded bioses download (GPU voltages and more!)
Bu adreste ingilizce her şeyi anlatıp çözüm sunan bir arkadaş var.
Bir ara aylaklıktan modlu BIOS indirip kurmuştum burdan, sıkıntısı yoktu, sadece UEFİ desteği getirmişler diye kurmuştum ben ama onda da F2 tuşuna basınca PC kilitleniyordu
Bunu, BIOS modlarında düşük voltaj ayarı var diye attım. İstersen dene ama risklidir biliyorsun, tüm sorumluluk sana ait anlayacağın...
Bir de aynı sitede anakarta lehimlerle köprü falan yapıyordu. Sorunu tamamen kaldırsın diye...
Bunu ben denemedim. Laptopun miadı dolunca 6-7 sene sonra, HP’den APU işlemcili bir makine aldım.
Benim laptopun ikinci kart tamamen uçtu çünkü Nvidia driverı kurunca PC açılamıyordu bile
Sonuç, entegre kartla kardeşim kullanıyor...
Bu bahsettiklerim sana kalmış.
Bu konuda ilk dediğim şeyde, bahsettiklerimi yaparsan düzelebilir. Yok dediğin gibi olmuyorsa, riske alıp modlu BIOS girebilirsin, yok ben kökten çözerim, lehim, elektronik anlatım dersen forum orada
Bir de küçük bir not: Windows 10 kurmayın bu makineyec Windowd 7’den daha kararsız kalıyor, destek yok çünkü...