Dell Optiplex 380 masaüstü PC için macOS işletim sistemi tavsiyenizi bekliyorum.
Dell 0hn7xn anakart.
Intel G41 Express onboard ekran kartı.
Core 2 Duo Intel E7500 wolfdale işlemci.
RAM 4 GB 2*2 DDR3.
WD 500 GB hard disk.
Merhaba arkadaşlar bu bilgisayarı eski ofisten aldım ve macOS yüklemek istiyorum.
macOS yüklemek istememin sebebi iser TV'ye bağlayıp video izlemek için kullanacağım ve macOS tercih etmemin sebebi stabil ve güvenli olmasındandır.
Şu an elimde Big Sur ve Monterey imaj dosyaları bulunmaktadır.
Şimdiden teşekkürler.
Sadece video izleyeceksen bence ufak bir SSD alıp herhangi bir Windows sürümünü kurup yoluna devam etmelisin. Donanım eski. Nasıl çalışacak, ne performans verecek kimse bilemez. macOS güvenli olabilir ama resmi yollarla kurmuyorsun sonuçta. Kendi markası haricinde kullanılmadığı için güvenli namını alan sistem artık çoğu sisteme kurabiliyorsun. Bu bağlamda güvenli sistem felsefesi delinmiş oluyor.
Senin o sistemi ben GTS 250 ekran kartı ile 2008 2009 yıllarında kullanıyordum yanlış hatırlamıyorsam. Full HD video açarken bile kasabilir onboard kart ile. Bence sistemi fazla yormana gerek yok. W7 + SSD ile bir şeylere yarayabilir. Hatta hiç elektrik yakmasına bile gerek yok. Android Stick benzeri ürünler ile çok daha iyi peformans alabilirsin.
Hocam tak deyip hata verip sistemin çökmeyeceğinin, çöktükten sonra verileri kurtarabileceğimizin garantisi var mı? Uyumluluk sorunları ile boğuşması muhtemel.
Araştırıp öğrenilecek bir şey değil bence. Denenip, tecrübe edilerek öğrenilebilir. Buna da herkesin vakti olmaz. Eğlence amaçlı denemek için kullanılabilir belki. Ya da çok yoğun olmayan kullanımlar için. İş yaptığım, para kazandığım bir sistemi o şekilde kullanarak ona emanet etmezdim ben.
Ben emanet ettim, bir sorun da yok. Yaptığın şeyi bildikten sonra emanet edersin. Log ve Debug'ı bile kapadım. Verilerin için en temizi Time Machine. Tekrar macOS kurarken diskteki Time Machine ile yedeklerin yüklenir. Sorun varsa macOS kategorisinde konu açabilirsin.