Dell PP17S laptop SSD ve RAM yükseltilmesi

firatkaplan85

Femtopat
Merhaba,
Laptop biraz eski olduğu için konu hakkında bilgisi olan muhakkak vardır.
Dell PP17S marka laptopum için RAM ve SSD yükseltilmesi için araştırma yapıyorum.
Alacağım RAM konusunda tereddütüm var yardımcı olabilir misiniz?
SSD takmak için sorun olduğunu düşünmedim ancak bir fikri olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    75,1 KB · Görüntüleme: 48
  • 2.jpg
    2.jpg
    54,1 KB · Görüntüleme: 49
  • 3.jpg
    3.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 52
  • 4.jpg
    4.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 46
  • 5.jpg
    5.jpg
    65,8 KB · Görüntüleme: 44
İkinci ram slotu var mı ? Eklememişsiniz.
Merhaba, şuan üzerinde 2 adet 2gb lık ram ler mevcut.
Yazılımı çalıştırdığımda bu sonuçları verdi.
Benim amacım 2+2 değilde 4+4 Ram alıp biraz daha iyi hale getirmek.
Ssd ile de biraz olsun hızlandırmak.
Araştırmalarım sonucu bu ürünleri almayı düşündüm ama daha uzman birilerine sormak daha mantıklı geldi :)

Hocam, RAM olarak iki tane 2 GB RAM'i söküp bundan 2 adet alabilirsiniz. Kingston tavsiye ederim.
SSD olarak ise bunu alabilirsiniz.
SanDisk SSD iyi değil. Sorunlu modeller arasında. RAM olarak zaten Kingston kalitesi bellidir.

Evet hocam. Zaten çok yeni bir model değil. Desteği 1066 MHz DDR3.

Aidata64 ile bir bakın ben CPU Z kullanmadım hiç. Acaba 1066 MHz destekliyor mu? Bu arada tamam SSD'yi söküp sonra başka cihazlarda kullanabilirsiniz ama 1066 MHz çağımızın çok gerisinde değer mi bilemedim.

Aslında bende bir arkadaşıma yardım ediyorum.
Kendisi sadece mail ve internette gezinti yapacak.
Maddi anlamda yeni bir bilgisayar alacak durumda değil.
500-600 lira biraz beni idare etsin durumu var yani.
Hocam, RAM olarak iki tane 2 GB RAM'i söküp bundan 2 adet alabilirsiniz. Kingston tavsiye ederim.
SanDisk SSD iyi değil. Sorunlu modeller arasında. RAM olarak zaten Kingston kalitesi bellidir.

Son mesajımı gördünüz değil mi?

Sorun yaşamam sanırım?

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2020-09-12 23.14.56.png
    Ekran Resmi 2020-09-12 23.14.56.png
    39,5 KB · Görüntüleme: 41
Hocam, zaten 4 GB RAM var. SSD takviyesi yapın. Zaten PC açılış ve yükleme süresi hızlanır. Bir adet 2 GB söküp yerine 4 GB takarak 6 GB RAM olur. Bütçe fazla aşılmamış olur.

Hocam, zaten 4 GB RAM var. SSD takviyesi yapın. Zaten PC açılış ve yükleme süresi hızlanır. Bir adet 2 GB söküp yerine 4 GB takarak 6 GB RAM olur. Bütçe fazla aşılmamış olur.

4+4 e çok gerek yok diyorsunuz.
Çok teşekkür ederim.
İlgine...

Teşekkür ederim ilgine.
Sağlıcakla...
Aidata64 ile bir bakın ben CPU Z kullanmadım hiç. Acaba 1066 MHz destekliyor mu? Bu arada tamam SSD'yi söküp sonra başka cihazlarda kullanabilirsiniz ama 1066 MHz çağımızın çok gerisinde değer mi bilemedim.

Sana teşekkür ettiğimi zannettim ama etmemişim.

Teşekkür ederim. Sağlıcakla...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı