Dell Vostro 15 3500 laptopa termal macun sürülmeli mi?

Saers

Hectopat
Daha fazla  
Laptopu alalı 1 hafta oldu ve oyun oynarken sıcaklık değerlerine baktığımda işlemcinin çok ısındığını gördüm. Termal macun önerildi.
Yeni alınan laptopa termal macun sürülmeli mi ve garantisi gider mi?
Laptop markası: Dell Vostro 15 3500.

Dosya Ekleri

• 20210807124613_1.jpg
    112,8 KB · Görüntüleme: 49
Ekran kartı normal ancak işlemci sıcak denebilir. Zaten oyun bilgisayarı olmadığından ısınması normaldir. Endişelenmenize gerek yok işlemci sıcaklık sınırına gelirse zaten bilgisayar kapanır. 1 Haftalık bilgisayara da termal macun sürülmesinin mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Yeni aldığın laptopa macun uygulamasi yapmana gerek yok. Bir de senin gozune cok yuksek gelen sicakliklar elektronik araclar için normal sicakliklar sayilabilir. Fazla pimpirige gerek yok.

Vatan da gidip aldım internetten almadım macun sürülmemiştir diye düşnüyordum.
100 derece gelmeden kapanıyor.

Macun sürülmese çok çabuk kapanır. 100 derece civarında kapanması gayet normal. İşlemci kendini korumaya alıyor.

Macun sürülmese çok çabuk kapanır. 100 derece civarında kapanması gayet normal. İşlemci kendini korumaya alıyor.

Ben de normal olduğunu söylüyorum zaten ama 3 dakikada bu sıcaklığa ulaşması garip geldi. Ve internetten almadım bilgisayarı, Vatan'a gidip kendim aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerine katılmıyorum. Dell laptoplara kaliteli macun sürülüyor mu bilmiyorum. Ama sıcaklıklar gerçekten Turbo Boost bile kapalırken 95 derece ise büyük bir sorun var. Kaliteli bir macun alıp test etmeni öneririm.

Deneyim mi Turbo Boost kapatıp.
Vallahi deli oldum kafam karıştı.
Hangi programdan yapılıyordu atar mısın?

Deneyim mi Turbo Boost kapatıp.
Vallahi deli oldum kafam karıştı.
Hangi programdan yapılıyordu atar mısın?
Throttlestop indirip disable turbo boost seçeneğini aktif hale getirmen lazım. PC'yi her kapattığında ayar sıfırlanır. Turbo boostu açmak için uygulamayı açman yeterli olucaktır.

Düzeldi vallahi çok sağ ol.
valorant 60 FPS sınır koydum 70 geçmiyor.
Sınır kaldırınca 80 geçmiyor.
150-140 arası FPS alıyordum gereksiz diye sınır koydum yoksa sıcak değil.
The Devour girdim sıcaklıklar 80 geçmiyordu. Oyunda hikaye anlatma yeri var o tam bitti oyun başlıyordu laptop yine kapandı.
Intel desteğe baktım bir kullanıcı 95 derece normal mi demiş destekteki adamda normal 100 dereceye kadar sınırı var laptopa zarar vermez yazmış.
Aynı işlemci.
Rocket League indireceğim onda deneyim bir de.
ThrottleStop indirip disable Turbo Boost seçeneğini aktif hale getirmen lazım. PC'yi her kapattığında ayar sıfırlanır. Turbo Boost'u açmak için uygulamayı açman yeterli olacaktır.

AIDA 64 deneyeyim mi sıcaklıklar iyi mi diye.
Bu arada bilgisayarın yeniden başladı Devour yüzünden Turbo Boost kapamak için programa gireyim dedim Turbo Boost kapalıydı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…