Dell Vostro 3578 çift ekran kartı sorunu

GanymedeW

Decapat
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
189
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba, Dell Vostro 3578 model laptop kullanmaktayım. Son günlerde beni çok rahatsız eden bir durum var fakat bilgisayar donanımları alanında bilgim çok az yapabileceğim şeyler sınırlı. Driver güncellerim BIOS'tan bir iki ayar kurcalayıp durumu düzeltmeye çalışırım fakat şu an karşılaştığım durum beni aşıyor gibi. Problem şu: Bilgisayarımda çift ekran kartı var bir sürü forum gezdim benden daha bilgili kişilerin yazdıklarını uyguladım fakat hiçbirisi olmadı bilgisayarımda Radeon 520 ekran kartı ve Intel UHD Graphics 620 görüntü bağdaştırıcısı var. Okuduğum forumlarda UHD 620'nin sadece masaüstü ve tarayıcı gibi hafif işlemlerde kullanıldığı oyun oynamak gibi zorlayıcı işlemlerde ise Radeon 520'ye geçildiği söylendi. Fakat oyunlarda Radeon 520 kullanılmıyor UHD 620 kullanılıyor ve FPS değerlerim kötü seviyede oluyor genellikle. Oyun oynarken Radeon ayarlarını açtığım zaman Radeon 520 GPU kullanımının %0 ile %2 arasında gidip geldiğini görüyprum yani bilgisayarım sürekli olarak UHD 620'yi kullanıyor. Driverleri güncelledim, silip yeniden yükledim, aygıt yöneticisinden Intel'i devre dışı bıraktım fakat hiçbir işlem işe yaramadı. Dxdiag'ı açtığımda ekran kısmında UHD 620 oluşturucu kısmında ise Radeon 520 gözüküyor. yapabileceğim her şeyi yaptım fakat bu durumu düzeltemedim. bendenn daha bilgili kişiler cevap yazarsa beni çok mutlu etmiş olur. Herkese iyi günler.

ekran.png

Oluşturucu.png
 
Aygıt yöneticisinden ekran bağdaştırıcısı ya da görüntü bağdaştırıcısı sekmesinden UHD 620'yi devre dışı bırakıp deneyin bir de. Olursa ne mutlu bize ;).
 
Radeon 520 kapalı olabilir mi? Ayrıca bir de MSI Afterburner indirip oradan ekran kartını hangisi görüyor. Sonra tekrardan bir bakarız artık. ;)
 
UHD 620'yi baktığın yerden yani aygıt yöneticisinden ekran bağdaştırıcısı sayfasından.
radeon 520 açık. bugün radeon 520 driverlerini yeniden yükledim ve farcry 3 oynadım. test amaçlı arkadan radeon grafik ayarlarından gpu ve vram kullanım istatistiğini açtım. bir de ne göreyim radeon 520 gpu kullanımı %50 ile %80 arası gidip geliyor yani bilgisayar farcry 3 oynarken radeon 520 kullanıyor. ama bir sıkıntımız var oda vram kullanımı. vram kullanımı %15 i geçmedi
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı