Dell Vostro 3888 alınır mı?

Haksız bir çıkarım haklısınız fakat verdiği paradan Max verim almalı diye düşündüm.

Şimdi diyelim toplama bilgisayar aldık, daha doğrusu parçalarını biz topladık, biz bilgisayardan çok iyi anlıyoruz. Diyelim anakartımız arıza yaptı. Ne yapmamız lazım? Bilgisayarımız parça garantilidir. Kasayı açarız, işlemciyi sökeriz, RAM'leri sökeriz. Anakartı elimize alırız. Bunu garantiye göndeririz. Garantiden değişim yapılır ve gelir. Sonra bilgisayara takarız. Kullanmaya devam ederiz.

Fakat daha hayatında eline tornavida alıp da, masaüstü bir bilgisayarı sökmemiş insanlar var. Ben konu sahibini tanımıyorum ama eğer böyle bir kişiyse, sonuçta arkasında sağlam bir firma olan, bir ürün alacak.

Eğer ki bilgisayarın herhangi bir parçasıyla sorun yaşarsa, mahalle bilgisayarcısında sürünmeyecek, bilgisayarı toplatırken acaba söz verdikleri parçaları mı takıyorlar, kazıklanıyor muyum şüphesi olmayacak ya da bilgisayarı söküp, ilgili parçayı garantiye kargoyla falan göndermeyecek.

Yani bilgisayarı alırken pahalıya alıyor ama bir çeşit güvence de satın almış oluyor. Ha Türkiye'de Dell teknik servisi nasıl, hizmetleri nasıl bilemiyorum ama bilgisayardan anlamayan biriyse yine de güvencedir.

Özetle, kişiye göre değişir diyorum. Ben o bilgisayara o parayı vermem siz de vermezsiniz, mantıklı olmaz. Fakat o bilgisayarı satın almanın mantıklı olacağı durumlar da olabilir.
 

Geri
Yukarı