Dell XPS L502X Donma

mrandarkan

Hectopat
Bu sitede pek çok soruna çözüm bulunuyor normalde forumlarda bulunmamama rağmen bunun farkındayım kendi sorunum konusunda sizden yardım istiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun aynen budur. Bazen düzelir gibi olup yani fare oynayıp benim oynattığım gibi sonra yine donuyor. Ancak genelde direk güç kesmem gerekiyor :(

Cabal Online oynuyorum bu sıralar entegre kartla istediğim verimi alamıyorum ve 2gb ekran kartını kullanmamak ta ağırıma gidiyor artık. Bu konuda yardımınızı bekliyorum. Deneyebileceğim yer şeyi denerim öneriler de olur. O videoda dell ile ilgili bazı şeyleri silince düzeliyor demişler fakat bende ya yüklü değil ya ben bulamadım. Farklı işletim sistemi olayını da denedim Windows 7/8.1 kullanarak fayda yok farklı driverlar ama nafile :(

Her şey bir yana nvidia dan umudu kesersem en azıından entegre karttan en iyi performansı nasıl alabilirim ?

Şimdiden teşekkürler.

Özellikler:
İntel Core i7 2670QM 2.20 Ghz
6Gb ram
İntel HD Graphics 3000
Nvidia Gt540m

Sanırım sorunumu yeterince iyi anlatamadım :) Ben bu ayarı biliyorum hatta bilerek oyun oynarken entegre ekran kartını kullanıyorum benim sorunum nvidia yı kullandığımda bilgisayar donuyor videoya bakarsanız tam olarak olan o dur. Cevap için teşekkürler :)

Yok genelde o sorundan başı belada çok insan var olabilir öyle anlamış olabilirsiniz. Ama inanın kafayı yemek üzereyim artık laptopu çöpe atacak hale geldim ya hayır ısınsa, bir müddet oyun oynadıktan sonra donsa tamam ama oyunu açıyorsunuz harici ekran kartına girmesiyle 1 dakika geçiyor geçmiyor pat pc kilitleniyor :S

Ekrann kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Başka oyunlardada sorun oluyor mu ? BIOS güncel mi ?
Her ihtimale karşın bunu kurup helat kısmından bir resim verir misin ?
http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_560_trial.exe
Fakat büyük ihtimal ile GPU'da sorun var servise gitmesi gerekecek gibi duruyor.

Ekrann kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Başka oyunlardada sorun oluyor mu ? BIOS güncel mi ?
Her ihtimale karşın bunu kurup helat kısmından bir resim verir misin ?
http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_560_trial.exe
Fakat büyük ihtimal ile GPU'da sorun var servise gitmesi gerekecek gibi duruyor.

Haklı olmanı isterdim ama maalesef yanılıyorsun. Benim laptopumun garantisi bittikten sonra oyunlarla uğraşmaya başladım ve ancak o zaman anladım bu sıkıntıyı. Bir süre bu şekilde kullandım ekran kartına hiçbir çözüm olmadı ancak en sonunda bir çözüm buldum ve linkini verdim orada zaten düzgünce yazdım https://www.technopat.net/sosyal/konu/dell-l502x-donma-sorunu-Çözümü.230199/ Sorun tamamen uyum sorunu. Nasıl emin olabiliyorsun dersen. İstanbul'dan bir arkadaşım benim laptopun aynısından aldığını öğrendim. Bu çok oluyor tabi o zaman umudumu kesmiştim zaten. Çocuğun önce ekran kartını değiştirmişler. Ardından 525m takmışlar. Üçüncü geldiklerinde anakartı komple değiştirmişler. Sorun devam edince çocuk parayı aldım lenovodan laptop aldım dedi bana. Maalesef bu seride hep var olan bir şey bu. Google a Dell l502x freezing yazarsanız dediğimi anlarsınız. Yorum için teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı