Said Nursi Hzretleri
Picopat
- Katılım
- 19 Aralık 2020
- Mesajlar
- 689
Sizce demokrasi mantıklı bir şey mi? Çünkü sonuçta çoğunluk kazanıyor. Ama sürü psikolojisi gibi bir şey olmuş olmuyor mu?
Olay tam olarak yönetim biçimi değil kişi-kişilerden geçiyor biraz.Dünya'daki örneklerini incelemek lazım. Mesela Libya'da Muammer Kaddafi diktatör olsa da Libya altın dönemini onunla yaşamıştır. Şimdi Libya ne durumda ? İyi bir monarşi en Demokrasi'den iyi olabilir mi peki? Yorum size kalmış, bence olamaz.
Eğitim hocam. Yönetecek kişi doğru düzgün bir şekilde eğitilirse her şey yolunda olur. Hem demokrasi yüzde yüz olmasın değil. Belirli bir seviye olmalı elbet. Ama halk seviyesinde olmamalı.İyi bir alternatifi varsa paylaşın, bakalım.
Onun yerine halka eğitim versek, doğru kişiyi seçseler? Büyük ihtimal dediğiniz şey buradaki herkesin anladığı ama açıklayamadığı bir şey.Eğitim hocam. Yönetecek kişi doğru düzgün bir şekilde eğitilirse her şey yolunda olur. Hem demokrasi yüzde yüz olmasın değil. Belirli bir seviye olmalı elbet. Ama halk seviyesinde olmamalı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.