Denemelerden nasıl yüksek puan alınır?

adolfhamid

Centipat
Katılım
5 Mart 2020
Mesajlar
188
Makaleler
1
Arkadaşlar selam benim denemelerim çok kötü. 314 puan en yüksek ben bunu nasıl düzeltirim? 450'lere nasıl çıkarım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin iki puan arasında çok fazla fark var. Daha fazla bilgi vermelisin. Konularda eksiğin var mı? Süreyi iyi kullanabiliyor musun? Genel olarak hemen her öğrencide çalışan kural "takıldığın soruyu atla" muhabbetidir. Çünkü bir soru üzerinde takılıp kalmak hem çok fazla zamanını alabilir, hem de mental açıdan seni zora sokabilir.
 
Bahsettiğin iki puan arasında çok fazla fark var. Daha fazla bilgi vermelisin. Konularda eksiğin var mı? Süreyi iyi kullanabiliyor musun? Genel olarak hemen her öğrencide çalışan kural "takıldığın soruyu atla" muhabbetidir. Çünkü bir soru üzerinde takılıp kalmak hem çok fazla zamanını alabilir, hem de mental açıdan seni zora sokabilir.
Sözelim iyi ama sayısalda çok takılıyorum.Ve çoğu puan ordan gidiyor
 
Yapman gereken tek şey eksiklerini bilmek ve kapatmak başka hiçbir şey yapmana gerek yok. Misal veriyorum doğal sayılarla ilgili sorularında 1-2 yanlış mı çıkıyor, amaan nasıl olsa doğal sayı yaparım veya biliyorum, diye geçmeyip açıp konunun özelliklerine vs bakıp ardından en az 70-80 soru çözeceksin. Kaçarı yok! 12. sınıfım bu yıl senin gibi sınava gireceğim, oyunu günde 1 saate indirdim ve yarından itibaren de oyun açmayacağım. Şurada 48 gün kalmış. Ben bile daha 1.5 ay önce köklü sayıların özelliklerinde eksiğimin olduğunu fark ettim. Eksikten kastım sınav anında ikileme düşüyordum şöyle yapabiliyor muyuz diye ve açıp konu anlatımına bakıp soruları çözdüm şuan bilgi konusunda eksiğim kalmadı. Sayısalda sorunum var demişsin Biyoloji ezbere dayalı mantık dersidir. Biyolojide zorlanıyorsan tavsiyem temel konuları öğren diğer konuları okuyup soru çöz ve bir zaman sonra mantık yürüterek soru çözüyorsun. Deneme sınavlarında soru eleme yöntemiyle çöz yani sayfaya bak hangisi kolay gözüküyorsa önce onu çözmeye çalışıp sonra diğer kolaya geç. Uzun ve yeni nesil soruları mümkün mertebede sona bırak (en sona değil sayfada son çözeceğin soruya) eğer aşırı karmaşıksa bu sefer sınav sonuna sakla ama mutlaka bak çünkü onlar eleyici sorudur standart sapması yüksektir. Bazı sorularda şıklardan gitme yolunu kullan. Çünkü en karmaşık sorular bazen şıklardan giderek yapıldığında sana 4 dakikaya kadar vakit kazandırır. Klasik sorulardan kaçın daha çok test sorusu çöz sana klasik değil test sorusu soracaklar. Şıkları kullanma şansın olacak! Fizik tamamen soru üzerine kurulu fizikten eksiğin varsa formüllere bak soru çöz! Konu anlatımını baştan sona okumayı ihmal etme ama dersen ki ben formül ezberim kötüdür öyle 100 formül ezberleyemem, sana bir ipucu vereyim fizikte çoğu formülü çıkarabilirsin. Yani 5 formül bilen biri 10 formülü çıkarabilir çünkü birçok formül birbiriyle bağlantılı. Ama tabi bunu birinin sana göstermesi lazım ve ben genelde ezberci yöntemi tercih ettiğimden örnekleyemeyeceğim. Kimyaya gelirsek, konu anlatımı + soru çözümü. Bak buraya kadar üşenmeden okuduysan aslında anlamış olman lazım, ezberci bir sistemde yaşayan öğrencileriz ve tek yolun "ÇOK SORU ÇEŞİDİ VE ÇÖZÜMÜ" görmen. Başka yolu yok. Aynı soruları çözme yani sana bir soruyu sadece sayıları değiştirip soruyorlarsa 1-2 tane çöz geç bak farklı stilde soru var mı diye. Ne kadar çok soru görürsen o kadar iyi. Adamların soracağı soru çeşidinin haddi hesabı yok!
 

Yeni konular

Geri
Yukarı