Deneyimsizlik sebebiyle iş bulamamak nasıl aşılır?

zagor123

Hectopat
Bu yaz iyi sayılabilecek bir üniversiteden işletme bölümü mezunu oldum ancak iş ilanları hep tecrübeli eleman arıyor, bu yüzden iş bulamıyorum. Tavsiye verebilecek, alanda olan birileri var mı?

Kendinizi geliştirin. Haricinde yapabileceğiniz bir şey yok işvereni ikna edemedikçe çok zor.

İmkan varsa Staj yapın yada bir yerde ücretsiz 5-6 ay çalışma teklif edin.
Ayrıca tecrübeli ilan açıp tecrübesiz alım yapan çok yer var. Kendinizi nasıl pazarladığınız çok önemli burada.

Her zaman özgüvenli ol. Ben daha önce çalıştığım birçok yerde tecrübesiz olmama rağmen işe kabul edildim. Örnek vereyim yaşım küçüktü başvurduğum yere "Benim bu iş hakkında bir bilgim yok." dememe rağmen işe kabul edildim. Aynı yere başvuran diğer kişiler tecrübeli olmalarına rağmen çok sönüktüler. Sonraki süreçte müdüre beni neden işe aldınız? Ben tecrübesizdim üstelik diye sordum. Müdür bana duruşun, özgüvenin bizi çok etkiledi. Unutma, işi herkes bir şekilde öğrenir ama özellikle duruşu olan, azmi olan, hedefleri olan kişiler daha çok tercih edilir özel sektörde.

İmkan varsa staj yapın ya da bir yerde ücretsiz 5-6 ay çalışma teklif edin.
Ayrıca tecrübeli ilan açıp tecrübesiz alım yapan çok yer var. Kendinizi nasıl pazarladığınız çok önemli burada.

Eskiden nasıldı bilmem ama şu an staj bile bulunmuyor adam sen yetersizsin diyor staja almıyor zaten yetersiz olduğum için staj arıyoruz amca hala eş dost akraba çocuğundan sıra gelmiyor bize işimiz çok zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı