Denizcilik bölümüne geçmek mantıklı mı?

658131

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, kardeşim bu sene 10.sınıfa geçecek. 9.sinifi Anadolu lisesinde 3 dersten kalarak bitirdi şimdi de Anadolu lisenin zor olduğunu derslerin ağırlığıni ve üniversite okuyamiyacagi kaygısıyla bana soruyor. Diyor ki 10 sınıfı meslek lisesinde okuyayim mi? Bende kardeşim ile okula gittik ve okul dedi ki müfredata göre 9.sinifta denizcilik bölümü öğrencileri hepsi derslerini gördü fakat siz görmediniz okullar açıldığında sizi 4 denizcilik bölümünden sorumlu kalacaksiniz bu sınavları çocuğun hiç görmedigi halde vermesini istiyor ama sınıf geçmesine engel olmadığını söylediburdan size bir avantaj veremiyecegini soyledi hocanın isyatifine bağlı olduğunu belirtti. Yani toparlıyacak olursak kardeşim hiç görmediği dersin sınavlarına girip yaz tatilinin bitmesini çok az bir zaman kala denizcilik sınavlarına çalışmalı ve eğitim öğretimini meslek lisesinde tamamlayıp üniversiteye mi geçmeli yoksa düz olarak Anadolu lisesi mi bitirmeli konu hakkındaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz dinlediğiniz için çok teşekkürler.

Zor deyip okul değiştirmek bence mantıklı değil. Çünkü bu önündeki 40-50 yılı belirleyen süreçte önemli bir bölüm ve kaçmak bu süreçte yapılabilecek en saçma hareketle Muhtemelen kardeşiniz için zorlu olmasının nedeni yanlış şekilde ders çalışması ya da çalışmaması. Bu noktada öncelikle kardeşinizin yapısına uygun bir ders çalışma programı oluşturabilirsiniz. Eğer bunu nasıl yapacağınızdan emin değilseniz gerçek bir eğitim koçundan/danışmanından destek alabilirsiniz.

Ayriyetten müdür yardımcısı denizcilik bölümüne girmek için bütün denizcilik okuyan öğrencilerin bir belge almasını istiyormuş.Belge nin adını hatırlamıyorum ama maddi bir karşılığı ve heryerden alınmadığını söylendi.

Ayrıyeten müdür yardımcısı denizcilik bölümüne girmek için bütün denizcilik okuyan öğrencilerin bir belge almasını istiyormuş. Belgenin adını hatırlamıyorum ama maddi bir karşılığı ve her yerden alınmadığını söylendi.

Deniz ile ilgili meslek lisesiyse gitmeli onu daha da iyi hazırlayıp sertifika verecekler 12.sınıfın sonunda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı