Sandisk SSD Plus iyidir. Dünyanın en hızlı, en havalı SATA SSD diski olmadığı kesin ama benim tecrübelerime göre ciddi anlamda güvenilir. SSD Plus tamamı aktif 8 adet diskim var, hepsi (bazıları yıllardır çalışıyor) sorunsuz.
250GB (6 adet önce PC içi, sonra kutu içinde harici - halen aktif kullanımda)
500GB (1 adet, Laptop, halen kullanımda)
2TB (1 adet PC içi RAID, halen kullanımda)
WD eminim iyidir. SSD olmasa da HDD'lerini nereden baksanız 25 senedir kullanırım, ciddi bir problem ile karşılaşmadım.
Kioxia hiç kullanmadım, yorum yapmayacağım.
Ek olarak size benzer bir opsiyon da ben sunayım:
Amazon.com.tr
Bundan yeni bir tane aldım, kısa bir süre oldu ama şu an itibarıyla sorunsuz. Bugüne kadar aldığım ikinci Kingston, ilki ilk SSD'm olan 128GB bir modeldi ve önce PC içerisindeydi, sonra kutuya alındı ve hala tıkır tıkır çalışıyor.
Şimdi gelelim asıl konuya.
ÖNEMLİ UYARI
Hocam Sandisk, WD, Kingston, Lexar, Samsung... Hepsi düzgün markalar ve Samsung dışında (diğerlerine göre görece daha pahalı ve daha hızlı) hepsi benzer performansı ve güvenilirliği, benzer fiyatlara sağlayacaktır, ben olsam bu markalar arasında herhangi birini mutlulukla kabul ederim.
Burada esas konu nereden aldığınız. Şu sıralar Hepsiburada ve Amazon gibi portallar bu ürünleri sıklıkla kendileri satmıyorlar ve o portallar üzerinden satış yapan bazı mağazalar bilerek ya da bilmeyerek (çok inanmıyorum buna) sahte ürünler satıyorlar. Benim başıma 2TB Sandisk SSD aldığımda geldi bu tatsız durum:
https://www.technopat.net/sosyal/konu/sandisk-ultra-3d-2-tb-ssd-disk-sahte-cikti.3572484/
Dolayısı ile satıcı yorumlarına lütfen azami dikkat edin, satıcının başka portallardaki (n11, Teknosa, Trendyol, vb.) yorumlarını da bulup okuyun. "Şikayet var" benzeri müşteri şikayeti sitelerinde mağaza hakkında arama yapın. Şüpheli bir durum görüyorsanız almayın.
Benim elimdeki onca Sandisk üstüne alışkanlığımı bozup yukarıdaki Kingston'ı almam satıcısının Amazon olması yüzünden örneğin.
Kolay gelsin.