Deprem bölgesinde notlandırmada haksızlık!

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, lise 12. sınıfa geçtim ve yarın karne alıyoruz fakat ortada haksız bir durum var, hocalarımız 2. dönem ve performanslarımızın tamamını 100 girmiş fakat başka bir okulda okuyan arkadaşıma sorduğumda (o da deprem bölgesinde) onun ikinci dönem hiçbir notu girilmemiş. İkimiz de 2. dönem herhangi bir sınav vs. olmadığımız halde benim 1. dönem 83 olan ortalamam ikinci dönem 100 görünüyor ve bu sebepten ötürü MEB'in açıklamasına göre en yüksek olan karne notum yıl sonu ortalamam olarak gösterilecek yani 100. E buda bana sınavda yüksek diploma puanı olarak yansıyacak ama arkadaşımın 1. dönem notu benimkinden 8 puan yüksek yani 91 olduğu halde ikinci dönem notları girilmediği için yıl sonu ortalaması 91 olarak girilecek. Bu yapılanı benim vicdanım almıyor ayrıca sevdiğim de bir arkadaşım olduğundan bu haksızlığa göz yummak istemiyorum. Hatta beraber ders falan da çalışıyoruz bu arkadaşımla. Bir yandan da ailem bu notu tekrar bulamazsın sesini çıkarma diyor. Şimdi sizlere danışmak istedim, siz olsanız bu durumda ne yapardınız? Bir de, sizce ortalamam 100 alınır mı çünkü sadece sözlü ve performans notları girilmiş herhangi bir sınav notu girilmemiş, düşünsenize bir okul var ve tamamının ikinci dönem ortalaması 100, çok absürt olmaz mı? Bu yapılanı şikayet etsem çok uğraşmak zorunda kalır mıyım? Sadece arkadaşım veya tanıdıklarım için değil tüm sınava girecek öğrenciler için soruyorum bu soruyu, sonuçta adaletsizlik bu...

Ben arkadaşının hakkının yenmesine göz yumamazdım ayrıca sizin notunuzun silinmesi muhtemel değil gibi.

Ben arkadaşının hakkının yenmesine göz yumamazdım ayrıca sizin notunuzun silinmesi muhtemel değil gibi.
Ne yapsam bilemiyorum, Notum 100 girilmiş. Yani ortalamam 83'den 91'e yükseldi. Haksız yere diploma notum arttı (bütün okulunki).

Nedense tam tersi olduğunu düşünüyorum. Sana 91 arkadaşına 100 girilmiştir ondan böyle canın yanmıştır.

Nedense tam tersi olduğunu düşünüyorum. Sana 91 arkadaşına 100 girilmiştir ondan böyle canın yanmıştır.
Fikrinize saygı duyuyorum ama yanlış düşünüyorsunuz. En iyi arkadaşım olmasa aldığım not umrumda bile olmayacaktı hatta sevinecektim fakat farkındalık yarattı haksızlık yapılıyor diyerek. CİMER'e yazdım öneri-görüş kategorisinde cevap bekleyeceğim.

İl valiliğine gidemez misiniz?
Ailem karşı çıkıyor o yüzden fiziksel olarak gidip başvuru yapamam fakat CİMER'e yazdım habersiz şekilde, öneriniz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…