Deprem ile alakalı yalan haberlere dikkat edilmeli

Amerika'nın işi gücü yok Güneydoğu Anadolu'da deprem yapacak. Böyle bir teknoloji varsa neden Ruslara karşı kullanmıyorlar?

Ya bir de şaka gibi inanan insanlar var bunlara.
 
Merhaba. Bildiğiniz gibi bugün 2 deprem gerçekleşti ve çok sayıda artçı deprem oldu. Bu sebeple ne yazık ki çok sayıda can kaybı meydana geldi.

Sosyal medyada çok sayıda saat X'de şu bölgede deprem olacakmış, dikkat edin, yayın bu haberi vb. çok sayıda yalan haber, bilgi kirliliği bulunmakta. Forumdaki çoğu kişinin bu konuda bilinçli olacağını düşünüyorum ama sadece Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi mecralarda aktif olan aile büyükleri çok kolay galeyana gelebiliyorlar. Bu sebeple sanki rasathane veya AFAD açıklamış gibi saat verilerek önlem alınmasını isteyen haberlere karşı aileleri, çevreleri uyaralım.
Çevremizi sadece resmi açıklamalara uyulması konusunda bilgilendirelim.
Unutulmamalı ki deprem önceden bilinemez, önceden bilinse bu gece olan deprem bilinirdi.
Panik kargaşaya sebep olur ve kargaşa gerçek kurtarma çalışmalarını engeller.
Buna inananlar paylaşanlar nasıl bir zihniyette aklım almıyor.

Niye böyle birşey yaparsınız ?
 
Depremin gerçekleşeceğini bilmiyorlar kestettiğim şeyi anlamamışsınız. Fay hattında risk olduğunu söylüyorlar ben hiç X tarihinde y saatinde deprem olacak diye bir açıklama duymadım yok öyle bir şey zaten. İnsanları kargaşaya sürükleme amacı. A şehrinde insanlar yalan bir X saatinde deprem olacak haberine inanıp sokağa düşükse ne olur?

Çok yüksek para harcanırsa 1 dk önceden bilinebildiği söyleniyor hepsi bu. Dediğin gibi depremin önceden 30 dk önceden bilinme ihtimali bile yok, anca varsayımlar.
 
Şu ABD ge misinin İstanbul'a gelip deprem yaptığını söyleyip beğeni kasanlar gündemi meşgul edenler var ya yemin ederim gülünç durumda ve sopalıksınız.

Kesinlikle.
 
Depremin gerçekleşeceğini bilmiyorlar kestettiğim şeyi anlamamışsınız. Fay hattında risk olduğunu söylüyorlar ben hiç X tarihinde Y saatinde deprem olacak diye bir açıklama duymadım yok öyle birşey zaten. İnsanları kargaşaya sürükleme amacı. A şehrinde insanlar yalan bir X saatinde deprem olacak haberine inanıp sokağa düşükse ne olur?
Risk olduğu zaten çok uzun zamandır söyleniyor. Eninde sonunda olacak bir şey bu. Bu kadar depremden çekmiş bir ülke olup buna rağmen hala daha kimse denetlemediği için Laz herifin teki 3 kuruş kazanacak diye kumdan ev yapıyorsa bu depremin önceden bilinmesi için yeterli değil midir? Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler ama bizde o da yok. 3 gün önceden bile uyarı yapmış zaten adamlar.
 

Geri
Yukarı