Deprem şiddeti tablosu ne kadar doğru?

Cahilliğimi bağışlayın ama mantıken İskenderun ve Antakyanın Kahramanmaraştan daha şiddetli hissetmesi hulka inanmak gibidir
Bildiğim kadarıyla en büyük yıkım Hatay'da oldu. Ayrıca bazı yerlerde yıkımın, merkez üssünden daha fazla olması gayet normal.

4:17 depremi Gaziantep Şehitkamil ilçesinde ve 7,4 büyüklüğünde (17km derinlik) meydana geldi, ondan 3 dakika sonra 7,8 Pazarcık depremi (7
5km derinlik) vurdu. Bunu Ahmet Ercan'da söyledi bildirimleride var
Hocam zaten depremin bu kadar uzun sürmesinin nedeni depremin hemen ardından çok büyük artçıların yaşanması. Deprem bittikten hemen sonra 6 dan büyük 3 deprem olmuş

Hocam zaten depremin bu kadar uzun sürmesinin nedeni depremin hemen ardından çok büyük artçıların yaşanması. Deprem bittikten hemen sonra 6 dan büyük 3 deprem olmuş
Kesinlikle katılıyorum hocam, muhtemelen faylar birbirine girdi. Resmi olarak neden geçmiyor bu iki büyük ayrı deprem onuda anlamış değilim.

Bildiğim kadarıyla en büyük yıkım Hatay'da oldu. Ayrıca bazı yerlerde yıkımın, merkez üssünden daha fazla olması gayet normal.
Sağlam yapıya bağlı hepsi, bakın Kahramanmaraş'ta 50 senelik temelsiz kolonsuz mahallelerde bir tane yıkım yok. Yıkımı geçtim hasar dahi yok bunun zeminlede alakası yok çünkü mahalle tam eski doldurulmuş bı derenin üstüne kurulmuş.

Dostum sen şaka mı yapıyorsun kamera kayıdı diyorsun marasta asagi yukari vuruyor diyorsun cahilliğinin farkındasın hatayda ilk dakikada sağa ve sola vurdu sonra hafifledi bitti sandık sonra birden aşağı yukarı vurmaya başladı hataylı olarak söylüyorum ve hataydaki fay hatlarını incelesen yazdığın şeylerden utanırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…