Deprem yaklaşıyor mu?

Bunu biliyoruz ama tek el kuralına devam ediyoruz hala ve devlet tarafından çok az önlem alınıyor. Bu felaketin sonuçlarını çok ağır ödeyecez .ok ağır bursa dan yazıyorum ben de korkuyorum. Bi gün patlayacak inşallahı kalmadı bu işin.

Depremden değil yıllarca alınmayan önlemsizlikten korkun.

Deprem bölgesinde yaşamıyorum ancak devlet amca yapamıyorsa en azından bireysel önlemler günü geldiğinde canı kurtaracaktır.

Yine bazı arkadaşlar bizlere kahkaha şelalesinden bir yudum aldırdı. Neyse bahsi geçen fay hattında yüksek bir enerji biriktiğini söylüyorlar. Ara sıra deprem olursa bu fay hattındaki enerji hafifleyecek ve olacak deprem daha az şiddete olacak lakin daha hiç o tarzda bir deprem görülmedi. Yani enerji orada hazır bekliyor. Yıkıcı bir deprem olacağı söyleniyor ki verilen verilerde bunu gösteriyor. Ama yine akıllara şu söz geliyor "deprem değil bina öldürür" bu yüzden binanızı güçlendirmeye bakın. Fay hattı biriken enerjiyi ne zaman açığa çıkartacak bunun hakkında pek bir bilgi yok maalesef. Bu yüzden her zaman hazır olmalıyız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı