Depremden dolayı nakil işlemi nasıl olur?

darklord07

Hectopat
Arkadaşlar selam, Hatay/Antakya'da depremi herkes gibi ağır bir şekilde yaşadık ve şu an okula gidemiyorum. Gelecek hakkında da kaygılanıyorum, biliyorum şu an nakil işlemi sağlanıyor fakat ailemle birlikte şu an için köydeyiz ve eğer nakil alıp farklı bir şehre gideceksem yurt imkanları falan nasıl sağlanıyor? Kafam çorba oldu, sınıfımın yaklaşık yarısı nakil aldı ve muhtemelen çoğu geri dönmek zorunda kalacak. Kiralar uçtu ve eşya alamazlar tekrardan. Yardımcı olur musunuz? Konulardan da geri kaldım YouTube'dan konuları tekrar etsem bile sınav işi ne olacak? Aşırı derecede kaygılıyım. Derslerim güzel gidiyordu insanlar bir şekilde yolunu buldu fakat ben nakil alamadım. Feci kötü hissediyorum. Yardımcı olun.

Öncelikle geçmiş olsun. Boş yere kaygılanma. 9. sınıfsın sanırsam. 1 aylık konu eksikliği kolay toparlanır. Daha nice konu eksiklikleri çekersin önünde. Onlara ayır kaygını. Kolaylık sağlarlar bu sene için. Ama gene de önemli eksiklikleri tamamlarsın. Pek endişelenme yani. Kolay kısmın kaygısına sokma kendini boş yere.

Ama şu an da bildiğim bir kırtasiye desteği dışında öğrenciler için başka bir destek verilmiyor. Genel aile destekleri veriliyor diye biliyorum. Belki daha düzgün bir yere yerleşmeniz için yardımlar yapılıyordur umarım. Bu kısmın bilgisini daha bilgili bir arkadaş verir.

Ortaokul öğrencileri nakillerini ilgili okul müdürlüklerine başvurarak,lise öğrencileri ise öğrenim görmek istedikleri ilde bulunan il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerine başvurarak türdeş okullar arasında şartsız nakil işlemi gerçekleştirebilir. Pansiyonlarda barınmak isteyen öğrencilerden 2022-2023 eğitim döneminin sonuna kadar para alınmayacak bu arada burslu olsun veya olmasın.

"
20230303_235501.jpg
"OHÂL bölgesindeki illerde İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun kapsamında burslu olarak okuyan öğrencilerin aynı ilde veya başka ilde bulunan okul pansiyonlarında parasız yatılılığa yerleştirilmeleri veya özel öğretim kuramlarına nakil olmaları halinde bu kapsamda ödenen bursları, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar kesilmeyecek."

10.sınıf öğrencisiyim

Ailem izin verir mi bilmiyorum en çok da bu beni sinir ediyor, eğitimin aksaması moralimi bozuyor ve enerjimi sömürüyor sonuçta geleceğim burada yatıyor, elim kolum da bağlı, tek başıma bu yaşımda şehir değiştirip yurt bulup sonra da o yurda yakın iyi bir okul bulmam zor sınavlar da yaklaşıyor nakil alamayan öğrenciler için ne gibi kararlar alacaklar hiçbir fikrim yok.

Son düzenleme:
10.sınıf öğrencisiyim

Ailem izin verir mi bilmiyorum en çok da bu beni sinir ediyor, eğitimin aksaması moralimi bozuyor ve enerjimi sömürüyor sonuçta geleceğim burada yatıyor, elim kolum da bağlı, tek başıma bu yaşımda şehir değiştirip yurt bulup sonra da o yurda yakın iyi bir okul bulmam zor sınavlarda yaklaşıyor nakil alamayan öğrenciler için ne gibi kararlar alacaklar hiçbir fikrim yok.
Hocam, şu an okuduğunuz lise fen lisesi mi ya da sınavla alan bir lise mi?

97 obp'li bir liseye girmiştim lgs pek iyi değil
Anadolu lisesiyse en azından sınavla alan bir Anadolu'ya girebilirsiniz belki. Sınavla alan liselerde genelde pansiyon da oluyor sizi iyi kötü bir yere ücretsiz yerleştirler. Tabii gitmeden seçtiğiniz okulu arayıp sormanız da fayda var. Fakat o kadar da kafaya takmayın bence elden bir şey gelmiyorsa. Yazın büyük ihtimal telafi eğitimleri verilir. Sınavlar konusunda deprem bölgesine esneklik tanınacaktır diye düşünüyorum.

Anadolu lisesiyse en azından sınavla alan bir Anadolu'ya girebilirsiniz belki. Sınavla alan liselerde genelde pansiyon da oluyor sizi iyi kötü bir yere ücretsiz yerleştirler. Tabii gitmeden seçtiğiniz okulu arayıp sormanız da fayda var. Fakat o kadar da kafaya takmayın bence elden bir şey gelmiyorsa. Yazın büyük ihtimal telafi eğitimleri verilir. Sınavlar konusunda deprem bölgesine esneklik tanınacaktır diye düşünüyorum.
evet anadolu, esneklik sağlanacağından şüphem yok ama ülkenin çoğu eğitim öğretime devam ederken evde öylece oturmak insanın zoruna gidiyor

Adana'daki okullar için araştırma yapacağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı