ruzgaar
Hectopat
Daha fazla
Merhaba bugün İstanbul'daki 6.2'lik depreme evimde oyun oynarken yakalandım ve sakin bir şekilde aşağıya indim onda sorun yoktu ama bildiğiniz gibi saat 15.15 civarlarında sanırım 5 büyüklüğünde bir artçı meydana geldi ve o sırada evde tektim. Normalde annem ve babamla yaşıyorum ama o sırada onlar dışarı çıkmıştı geri ben de daha büyük deprem olmaz diye köpeğimle salonda oturuyordum ama hazırlıklıydım. Ne olur ne olmaz diye cebimde cüzdan, anahtar, düdük, powerbank ve yanımda su bulunduruyordum. Planım en ufak bir sarsıntıda hemen köpeğimi alıp dışarı çıkmaktı. Sarsıntı geldi ve o anki korkuyla telefonumu bırakıp köpeğimi aldım. Geri dönüp telefonumu aldım ve sweatshirt alıp hemen dışarı çıktım. Burada soğukkanlıydım hatta binadan çıkarken köpeğimin tasmasını bile taktım ama o andan beri üstümde aşırı bir şekilde korku var. O andan sonra 15 dk falan tir tir titredim korkudan ki ben normalde soğukkanlıyımdır. Dediğim gibi 6.2'likde bu kadar korkmamıştım. Şu anda evdeyim ve asla pijamalarımı giymedim. Üstümde sweatshirt cebimde cüzdan düdük anahtar gerekli her şeyim var. İkide bir psikolojik olarak sallanıyor gibi hissediyorum ve yanımdaki su ile lambaya bakıyorum. Bu gece evdeyim çünkü dışarıda yatmamı gerektircek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Evet korkuyorum ama bulunduğum bölgeye pek yakın bir toplanma alanı yok. Varsa da herkes orada zaten. Bütün gece yüksek ihtimalle uyuyamayacağım. Normalde bu sabah evde şort tişörtle duran ben şu an kalın eşofman tişört üstünde sweatshirt ile duruyorum ve yüksek ihtimalle korkudan dolayı üşüyorum. Bunu yazarken içimde sanki ateşim 38miş gibi bir üşüme var ama ateşim yok. Bu paranoyaklık durumunu nasıl geçirebilirim? Ataşehir'de yaşıyorum ve zemini için sağlam diyorlar ama binamızın temelleri atılırken 99 depremini gördü yani eski bu da beni korkutuyor. Evet depremin ne zaman geleceğini bilemeyiz belki şu an belki 50 yıl sonra gelir ama bugün bu depremi yaşamak insana o korkuyu yeniden salıyor. Normalde oyun oynarken veya video izlerken bütün kaygılarım yok olur zombiye dönüşürüm resmen beynim sadece ona çalışır o an ama şu anda en sevdiğim yayıncıyı da izlesem en sevdiğim videoları da izlesem sürekli suyuma bakıyorum sallanıyor mu diye. Uyuma konusuna zaten hiç gelmiyorum normalde de yatağa kafasını koyduğu anda binbir türlü şey düşünen ben bu durumda uyuyabileceğimi düşünmüyorum. En azından bu gece ailem uyurken beni sakinleştirebilecek, bu durumlardan kafamı dağıtabilecek bütün tavsiyelerinize açığım. Oyun oynamak pek içime sinmiyor çünkü tek oynadığım oyun CS ve CS oynarken deprem yaşadım. İkinci ve esas korkuyu yaşadığım depremde de dizi izliyordum. Bunlar travma tetiklemesi gibi beni iyice paranoya eder gibi geliyor. Bu sebeple saçma gelse bile işime yarayacağını düşündüğünüz her şeyi söyleyebilirsiniz.