Depremden sonra fırsatçılar zam yaptı

Öyle bir şey yok arkadaşlar içerisindeki malzemeye göre bir battaniye 100 ile 250 TL arasında satılıyor zaten daha deprem haberi gelir gelmez Uşak'ta 100 bin battaniye iş insanları tarafından bağışlandı. Yerel halk da elinden geldiğince indirim yaparak battaniyeleri satıyor kamyon kamyon malzeme götürülüyor şu anda. Neden her duyulan dedikodunun üzerine galeyana geliyor bu halk anlamıyorum.

Hocam battaniye, bilet ve diğer şeyler için fırsatçı zamlar için işlem başlatıldığı söyleniyor şu an haberlerde.
 
Bir önceki depremde olduğu gibi fırsatçılar her yerde. Hatırlatırım sokakta kalan insanları çadırlara yerleştirirken en önce suriyeliler kapmıştı çadırları. Yağma da olur fırsatçılar da olur. Kafa sorunlu.

Türkiye'de yaşayanlardan en fırsatçılarından biri de kaçaklardır. (çoğunluğu.) Suriyeliler gelirken ülkemize sadece insanları değil sapık suçluları da aldık. Eğer suriyeliler ihtiyaç sahibiyse sıkıntı yok ama yazdığınıza göre ihtiyaç sahibi olmayan beleşçiler ya da kötü şeyler yapanlarmış galiba. İhtiyaç sahibi olanlara lazım olan şeyleri ihtiyaç sahibi olmayanlar alıyorsa o devletin halkında bir sıkıntı vardır. Aynen bizim halkımızda olduğu gibi.
 
Hocam cidden iğrenç. Umarım İstanbul'da olmaz. Olursa böyle bir durum olmaz umarım. Haberlere neden yansımıyor acaba?
Burada kesin konuşmak doğru olmaz. Bence halkı sakin tutmak için ve durumu kontrol altında gibi göstermek için böyle yapıyorlar. Veyahut AFAD yetersiz kaldı ve bu durumun altından kalkmak için bunu yapıyorlar. Dediğim gibi, bilemeyiz çünkü bunlar sadece ihtimal. Bence medyada bir şeyler dönüyor.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu tarz fahiş fiyat artışına giden otobüs firmaları, battaniye vb. satan yerler ile ilgili soruşturma başlatmış. Umarım çok yüklü bir ceza alırlar.
 
Son düzenleme:
Hepsiburada satıcı panelimize merkezden bildirim gönderildi. Fahiş fiyat artışı yapanlara süresiz platformdan men etme cezası getirildi.

1675703348170.png
 
Gelir şimdi:
"Kankaağ serbest piyasa taam mı?"

Ben hep söylerim zihniyet bozuk olunca başa gelen de çalıyor halkın kendisi de. Başa gelen biraz götürür diye düşünen halkın kendisi zaten anayasaya uymuyor ama ne hikmetse gelen adamdan uymasını bekliyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı