Depremden zarar gören AOC C24G1 garantiye girer mi?

Bütçe
3000

helxot

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Monitör
AOC C24G1
Merhabalar, ben bir üniversite öğrencisiyim ve bu yaz sonunda yatay geçiş sürecine girdim. İzmir'de okuduğum üniversiteden ayrılıp, Eskişehir'de üniversite okumaya başladım. Evrak işleri, resmi süreçler vesaire derken bu birkaç ayımı aldı ve İzmir'deki evi o şekilde bıraktım. Bilgisayarım da olduğu gibi kuruluydu ve çok ani çıktığım için herhangi bir koruma önlem almadım.
14 Kasım 2022 tarihinde ikamet ettiğim bölgede bir deprem gerçekleşti. Olayın ardından ev sahibim bana mesaj yazıp, "evi kontrol etmemi istediğini, komşuların evlerinde birkaç eşyanın zarar gördüğünü ve bende de benzeri durum söz konusu olabileceğini" belirtti.
4 gün kadar evvel, İzmir'e kişisel aracımla gittim ve kasa hariç tüm aksesuarların devrildiğini hasar gördüğünü fark ettim. Monitörümde, yüzüstü devrilerek bilgisayar masamın köşesine monitörün sol üst köşesinin denk gelmesi üzerine iç panelde bir kırık oluşmuş. Paneldeki kırık başta yine kullanılmaz hâlde olmasına rağmen akma vesaire yoktu, Eskişehir'e getirdiğimde bilgisayara bağlayıp tekrar denedim oyunda da denedim. Akma da söz konusu.
Doğal afet sebebi ile olduğu için ve hâlâ garanti kapsamında olan bir ürün olduğu için nasıl bir yol izlemeliyim? Sizlere danışmak istedim. Monitörün hâlini eklere koyacağım. Teşekkürler, iyi forumlar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    740,7 KB · Görüntüleme: 166
  • WhatsApp Image 2022-11-22 at 17.53.54 (1).jpeg
    256,3 KB · Görüntüleme: 172
  • WhatsApp Image 2022-11-22 at 17.53.55.jpeg
    186,4 KB · Görüntüleme: 185
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bakarsak yolda üzerine su sıçradığı sırada cebinizde olup hasar gören telefonunda garanti kapsamına girmesi gerekir yani servis herhangi bir müdahale yapmaz, ancak bu gibi durumlarda kısa süre içinde valiliğe başvurursanız onlar yardımcı olabiliyorlar.

Garantiye girmesi için kendi kendine bozulması gerekiyor. Deprem sigortan varsa anca o karşılar.

İndirim vesaire ile de tamir edilse yine gerçekten büyük yardımı dokunur, hizmet bedeline de razıyım. Panel değişimi malum yeni monitör almak kadar paraya mâl oluyor. Çok teşekkür ederim.

Valiliğe ne üzerinden başvurmam gerekiyor hocam, hiç bu şekilde bir yöntem duymamıştım. Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok makbule geçer.

Garantiye girmesi için kendi kendine bozulması gerekiyor. Deprem sigortan varsa anca o karşılar.
Ne yazık ki, kasko ve sigorta sahibi değilim bu tip mallarım üzerine. Kullanıcı hatası mı sayılır bilmediğim için konuyu açtım izlemem gereken yolu tam bilmiyorum ne yazık ki.

Şansa bak konuya yazdıktan birkaç saat sonra benim de monütörüm deprem yüzünden hasar aldı.

Şansa bak konuya yazdıktan birkaç saat sonra benim de monütörüm deprem yüzünden hasar aldı.
Hocam, doğal afet sebebiyle gerçekleşen bir hasar var ortada. Garanti kapsamına girmese bile tüketiciye tüm maliyetlerin yüklenmesi ne kadar doğrudur emin değilim. Durumunuz için üzgünüm, bu konuda bir gelişme olursa ben burayı güncellerim. Aynı şekilde bana izlediğiniz yolda bir gelişme olursa haber verirseniz çok müteşekkir olurum. Geçmiş olsun.

AOC'un sitesinde garantiye girmediği gözüküyor.

Eki Görüntüle 1581905
AOC'un sitesinde garantiye girmediği gözüküyor.
O bahsi geçen kısmı ben de arkadaşlarımla ve ailemle inceledim. AOC internet sitesi, Türkiye'ye uygun dizayna ve çeviriye sahip değil. Bazı kısımlar yanlış veya gelişigüzel çevrilmiş. Garanti kapsamında olmama sebeplerini açıkladıkları bu kısım da o şekilde bir yanlış anlaşılmaya sebep veriyor. AOC Avrupa internet sitesinde bahsi geçen madde şu şekilde: "The product has been damaged - including but not limited to damage by animals, lightning, abnormal voltage, water or fire, natural disaster or transport accident."
Doğru çevirisi de, bu sebepler dahilinde bir hasar oluşmuş ancak hasarın kaynağı salt/tamamen bu sebepler olmamakla birlikte bu sebeplerin üzerine başka bir veya birkaç dolaylı sebep daha bulunmasından bahsediliyor. Maddedeki "içermek fakat bununla sınırlı olmamak" kısmı kafa karıştırıyor.
Edit: (transport accident) nakliye kazasının sizce garanti kapsamına girmemesi mümkün mü? Kargo esnasında hasar gören ürüne sahipseniz tüketici hakları sizleri korumakla yükümlü. Kargo firmasının sorumluluğu üzerine, garanti kapsamında değerlendirilecektir elbette.

Kanka orada bunlarla limitli değil. Buna benzerlerde garanti dışına girer diyor. Emin olamıyorsanız. AOC'a email atın en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…