Depresyondayım galiba

Zengin olmanın mutluluk getirdiğine inanıyorsan yanılıyorsun. Sağlık en önemlisi. Kimse ölünce mal mülk götürmeyecek yanında, ölüm güzele çirkine, zengine fakire bakmadan herkesi silip süpürecek. Yaşadığın günü sanki son gününmüş gibi yaşa, hayatın tadını çıkarmaya bak. Maddi durumum çok iyi olduğu için daima etrafımdaki insanlar tarafından yolunacak kaz gibi görüldüm. Sadece bir arkadaşım var ve onunla mutluyum. Kendisi beni hayatta en çok güldüren kişi unvanına sahiptir.
Cevap için teşekkürler, maddi durumum ortalamanın bir tık üstünde. Amacım zengin olmak değil, amacım beğendiğim, istediğim ve olmak istediğim kişi olmak. Jim Carrey 'ninde dediği gibi: ünlü ve zengin olmak aradığınız cevap değil.
Konu olduğunu fark etmemiştim. Kusura bakmayın.
Takılma o konuya, gerçek olmadığını @bury me deep inside hariç herkes biliyor.
 
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın. Depresyonda olan birkaç tanıdığım vardı. Durduk yere ağlıyorlar, hiçbir sebep yokken kendilerini kötü hissetmekten de öte, bazı sözcüklere takılıp kalıyorlar. Bu depresif durum birkaç günle sınırlı olmuyor. Arkadaşım 6 ay bildiğin hayata küstü. Almanyada yaşayıp nasıl depresyona girebiliyorlar akıl almıyor. Ben 3 yıldır düzgün iş bulamadım, hayat tikimde değil. :D
 
Portakal hanım 17 yaşında olmanıza rağmen fazla karamsarsınız. Ve suçu yaşadığınız ülkeye atmayın, yanlış anlamayın yaşadığınız yer hayallerini zorlaştırır ya da kolaylaştırır. Ama yine de en büyük etken yine sizsinizdir. Hayalin için keşke demeye devam mı?
 
Portakal hanım 17 yaşında olmanıza rağmen fazla karamsarsınız. Ve suçu yaşadığınız ülkeye atmayın, yanlış anlamayın yaşadığınız yer hayallerini zorlaştırır ya da kolaylaştırır. Ama yine de en büyük etken yine sizsinizdir. Hayalin için keşke demeye devam mı?
Suçu yaşadığım ülkeye atmıyorum ki cat miya ama gerek yetişme tarzı olsun yine de avrupa ülkesinde olsaydık çok daha kolay ve çok seçenek olurdu. Haluk Bilginer yurt dışına açılan tek Türk aktör olarak Emmy ödülü kazandı. Yapılabilir imkansız değil. Nasıl Porto Rikolu şarkıcı dinlenme rekoru kırıyorsa nasıl Koreli şarkıcı milyar dinleniyorsa ve nasıl Hintli oyuncu Hollywood yıldızıysa, Türkte yapabilir. Bu konuda sıkıntı yok, ama dediğim şartlarda olsa 1-0 başlanırdı. :)
 
Bence şan, şöhret, para hedef olmamalı hiçbir konuda. Bunlar kazançtır, bir şeyde iyi olursan (ya da elinde olmayan bazı şeylerden dolayı [ör: doğum piyangosu]) bunlar elde edeceğin kazançlardır ama amaç değildir. İlgi alanını bul, kendini geliştirmeye çalış o konuda (kitaplar oku, belgeseller izle, araştırmalar yap...). Bir de kendi kendine histeri yaratma. Hayatındaki her saniye gelecekteki bir şeyler için bir dönüm noktasıdır o yüzden kendini çok kasma, neye asıl ilgin ve yeteneğin olduğunu bulmak zor ve uzun olabilir, belki 2 saniye sonra bulursun belki 20 sene sonra. Önce ne olmak, ne yapmak, ne yaratmak istediğine karar ver sonra ne yapılması gerekiyorsa yap.
 
Yaşım 17 benim yaşımdakiler, hatta benden küçükler ne hayatlar yaşıyorlar kiminin 30 milyon kiminin 100 milyon takipçisi var Kiminin'de her yıl üst üste aldığı ödüller var. Herkes tarafından bilinen ünlü insanlar, kiminin ailesi küçük yaşta oyunculuğa, müziğe veya jimnastiğe falan başlatıyor. Biz niye böyle doğduk sıradan, herkesin yaşadığı hayatı yaşamak istemiyorum. Iş, ev, çoluk çocuk'tan ziyade hayatımı doyasıya yaşayıp eğlenmek istiyorum. Benden küçükler bile dünyaca bilinen farklı kişiler. Neden bazı insanların yaşadığı hayatları izliyoruz? Neden ünlülerin hayranlarıyız, kendimiz olamıyoruz? Türkiye'de imkansız zaten bunlar. Depresyondayım galiba, 2-3 gündür durgun, hayal kırıklığına uğramış, sıkılmış hissediyorum. Nasıl çıkıcam? Spor falan yapıyorum rahatlamak için aynı.
Kardeşim kiminin 100 milyon takipçisi var falan demişsin ancak onlar senin akran grubunun o kadar düşük bir oranını içeriyor ki. Boşuna tribe girmişsin bu konuda ama normaldir, maalesef şu aralar özellikler gençler olarak karamsarız. Çıkmak için kendine bir motivasyon kaynağı bulup, sürekli ondan beslenerek bir şeyler ortaya koyman gerekiyor. Kısa-orta-uzun vadeli hedefler koy önüne mesela. Yaşamakı için bir amacın olsun. O depresyon denen delikten çıkamadığında yaşam için de heyecanın-amacın kalmıyor aman dikkat.
 
Yaşım 17 benim yaşımdakiler, hatta benden küçükler ne hayatlar yaşıyorlar kiminin 30 milyon kiminin 100 milyon takipçisi var Kiminin'de her yıl üst üste aldığı ödüller var. Herkes tarafından bilinen ünlü insanlar, kiminin ailesi küçük yaşta oyunculuğa, müziğe veya jimnastiğe falan başlatıyor. Biz niye böyle doğduk sıradan, herkesin yaşadığı hayatı yaşamak istemiyorum. Iş, ev, çoluk çocuk'tan ziyade hayatımı doyasıya yaşayıp eğlenmek istiyorum. Benden küçükler bile dünyaca bilinen farklı kişiler. Neden bazı insanların yaşadığı hayatları izliyoruz? Neden ünlülerin hayranlarıyız, kendimiz olamıyoruz? Türkiye'de imkansız zaten bunlar. Depresyondayım galiba, 2-3 gündür durgun, hayal kırıklığına uğramış, sıkılmış hissediyorum. Nasıl çıkacağım? Spor falan yapıyorum rahatlamak için aynı.

Gel benimle futbola başlayalım düşün Dembele bile futbolcu olmuş top sektiremiyor ama 135 milyon euroya transfer olmuş beyefendi.
Örümcekten korkan abazalar için olay. Meme çatalını açıp konuşulmak kolay. -Fatih "Hidra" Uslu.
+18
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı