Depresyonu geçirmek için ne yapılmalı?

sabaholmadan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar çok yakında işe gireceğim ama son 2 yıldır depresyondayım. İşe girecek olmak beni daha da sıkıntıya sokuyor. Depresyondayken çok fazla kilo aldım, saçlarım azaldı, ruhum köreldi. Hayata bakış açım çok değişti, artık sadece karamsar bakabiliyorum. Söylediğim her şey abartısız, dünya'yı renksiz görüyorum, hiçbir şeyin ardındaki ruhu göremiyorum ruhum çok boş. İlişkim çok kötü, işe girerken belirli sağlık testlerinden geçmem gerekti, tüm değerler çöp bir sürü sağlık sorunum var. Depresyon dün geceden itibaren çok yoğun nüksetti ve geçmiyor. Artık bazı şeyleri kabullenip psikiyatriye gitmem gerektiğini düşünüyorum, belki belirli ilaçlarla düzelir ama kimse görmedim ki ilaçlarla düzelsin, ilaçlar geçici bir çözüm sunuyor sanki. Sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşlar çok yakında işe gireceğim ama son 2 yıldır depresyondayım. İşe girecek olmak beni daha da sıkıntıya sokuyor. Depresyondayken çok fazla kilo aldım, saçlarım azaldı, ruhum köreldi. Hayata bakış açım çok değişti, artık sadece karamsar bakabiliyorum. Söylediğim her şey abartısız, dünya'yı renksiz görüyorum, hiçbir şeyin ardındaki ruhu göremiyorum ruhum çok boş. İlişkim çok kötü, işe girerken belirli sağlık testlerinden geçmem gerekti, tüm değerler çöp bir sürü sağlık sorunum var. Depresyon dün geceden itibaren çok yoğun nüksetti ve geçmiyor. Artık bazı şeyleri kabullenip psikiyatriye gitmem gerektiğini düşünüyorum, belki belirli ilaçlarla düzelir ama kimse görmedim ki ilaçlarla düzelsin, ilaçlar geçici bir çözüm sunuyor sanki. Sizce ne yapmalıyım?
Yaşamaya değer güzel bir hayatın var. Hayat kısa ve sen depresyonda olduğunu kendine empoze etmişsin. 2 yıldır depresyonda olduğunu söylüyorsun. Peki neden? Hiç düşündün mü bu karamsarlığın sebebi ne? Ayrıca tüm değerlerinin negatif olduğunu sanmıyorum sadece kötülüyorsun bak. Sorunun bu. İlaçlar psikologlar psikiyatriler bunlar boş şeyler. Kendine meşgul edinebileceğin mutlu olabileceğin şeyler bulmalısın. İlişkin mi sorun bunu gözden geçir ailen mi arkadaşların mı? Sen misin sorun? Her şeye negatif yaklaşarak hiçbir şeyi çözemezsin kendin diyorsun 'depresyon geçmiyor' hayır bunlar gelip geçici şeyler. Ne olacak iş hayatında da ucube insanlarla karşılaşırsan intihar mı? Hayır her şeyin bir çözümü var dostum. Sadece at gözlüğünü çıkarmalısın. Yazdığın yazı da bile güzel şeylere 'belki' ile yaklaşırken geçici görüyorken sorunlarına odaklanıyorsun. Kötü şeyleri çıkar kafandan sorunlara odaklan hayat kısa ve mutlu olman gereken konular var. Eğer böyle davranırsan 80 yıllık kısa ömrünü boş şeylere heba etmiş olursun. İlk önce depresyon mentalitesini bırak. Bu çok boş bir şey. Ve 2 yıldır kafanı yoran şeylere odaklan. Ne oldu da bu hale düştün ne tetikledi seni ne mutsuz etti derdin ne? Bir psikoloğa gittiğinde de sana soracağı şeyler bunlar. Bunları düşünerek fark ederek bulabilirsin. İlaçlara hiç bulaşma çoğu ya duygusal açıdan hassas hale getiriyor ya da çok hissiz hale getiriyor. Kimisi sürekli uykunu getiriyor. Faydalı şeyler değiller e nihayetinde senin duygusal problemlerine çözüm için varlar.

Ayrıca eminim ki iş hayatında seni ekstrem şekilde strese sokan şeyler olacak ve sen bu durumda olduğun için çok fazla daha gerileceksin. Bunları yapma boşuna hepsi. Gerilmeyi bırak stres olmayı dertleri bırak. Karamsarlık en büyük sorunun ve bence bir psikolog değil bir psikiyatri değil sevdiğin ve sana faydası olabilecek birisine içini dök. Anlat içinden geçen şeyleri seni tetikleyen üzen zarar veren kırıldığın şeyleri üzüldüğün şeyleri aklına ne geliyorsa. İçini döksen derdini anlatsan birisine böyle olacağını sanmıyorum. Ayrıca görüşmek istersen bende burdayım. İlişkin içindeki insanla görüşmeyi dene belli durumlarda önemle durumlarda vereceğin tepkileri düşün. Misal işte sana gereksiz yüklenseler haddinden fazla iş verseler yapacağın şey ne olurdu bunu düşün? Ne yapardın gerilir miydin üzülür müydün hakkını mı arardın yoksa içine atıp durumu sineye mi çekerdin tepki mi gösterirdin? İşte böyle basit şeylere verdiğin tepkiler senin kişiliğini ve düşünce tarzını oluşturuyor. Durumlar hakkındaki tepkilerini değiştirmelisin bence. Karamsarlık boş bir şey ne sana ne sevdiğin insana faydası yok.

Kilo vermek kolay şey saçlar vesaire emin ol dert edinecek şeyler bile değil. Bunları dert edinip durma şu kafa yapından dolayı kendini intihara sürüklersin yapma bunu dostum yahu.

Uzmana gorünmek iyi bir fikir olabilir. Onun disinda psikolijini daha iyi yapmak icin hazir gidalardan uzak durmak ve psikolojiyle alakali bilgi ednimek icin kitap okuyabilirsin. iyi hissetmek kitabinin bana faydasi oldu

1.psikiyatri çocuk oyuncağı değil oradaki ilaçlar ağırdır en hafifleri bile bünyenizde iz bırakır.

2.hayatınızdan memnun değilseniz buradaki herkes size tavsiye verecek fakat yapmak sizin elinizde biliyorum psikolojik sorunlar insanı tembelliğe itebilir fakat vücudunuz bunu yapabilecek güce tam anlamıyla sahip "her işin sonu kafada biter yeter ki siz yapmak isteyin"

3.depresyonu yenmek için kendinizi dopamin bombardımamnı sokabilir ve zamanla bırakabilirsiniz bu benim kendi uydurduğum bir şey kısaca.
depresyona giren bireyin sorunları psikolojik olarak hormon temellidir öncelikle kişi kendine dopamin salgılatacak tüm gereksinimleri yapar ve bu dopaminin vermiş olduğu motivasyon ilen zamanla hedeflerini tamamlamaya çalışır her adımda biraz daha dopamin alımını kısar "dopamin alımından kastığım çikolata yemek vb. en son aşamada artık hayati sorunlar olmayacağı için ne despresyon kalır ne de dopamin bombardımanı devam eder hayatınıza misler gibi devam edersiniz gidin arkadaşlarınızla konuşun fikir almayın sadece böyle yapacağım şöyle yapacağım deyin onlar yapamazsın diyorsa onlar hiçbir şey yapamaz merak etmeyin bende eskiden böyleydim :D şimdi her şey daha farklı hayat inişli çıkışlı"

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı