Ders çalışamıyorum

Okuduğum an anladım sizin sorununuzu.

Fizik gibi bir dersten 1 video izleyip ek bir şey yapmadan direk teste geçersen affedersin rüyanda çözersin o soruları.

Fizik, matematik, kimya, biyoloji gibi derslerde elinde 2 kaynak olmalı.
1. kaynak kolay ve temel düzey, 2. kaynak orta düzey ve birkaç tane zor sorular içermeli.

Önce konu anlatımlı videoyu izleyeceksin, ardından kendin elindeki bir kaynaktan veya tuttuğun bir nottan o konuyu çalışacaksın.
Hemen ardından soru çözüm videosu izleyeceksin, videodan sonra temel düzey testlere geçeceksin.

Temel düzey testler bittikten sonra bir sonraki konuya geçip aynı şekilde devam edeceksin.
Temel düzey testleri çözdüğün konunun orta düzey testlerini yavaş yavaş zaman içinde çözeceksin.

Yukarıdakiler sayısal dersler içindi, sözel derslerde soru çözüm izlemene gerek yok gerisi aynı.

Ders çalışmayı bilmiyorsun kısaca.
Test kitapları zaten çok pahalıyken ikincil bir kaynak için para vermemiz gerekiyor.
 
Ama konu tekrarını nasıl yapabilirim ki o zaman? Telefonu ders videosu izlemek için kullanıyorum ama sorun şurada başlıyor arada durdurup başka uygulamalara bakıyorum veya videoyu bitirdiğimde devam etmem gerekirken başka uygulamaya girip zaman kaybediyorum :/
Zaman kaybetme dostum.
 
Aynen öyle, çalışma. Sorumluluğunu almamakla birlikte öneride bulunacağım.

İyi bir teknisyen iyi bir teknikerden hatta mühendisten iyi para kazanıyor ve yaşam şartları daha iyi. Herkes okumak zorunda değil, bir yerlere gelmek için illa bir üniversite bitirilmesi gerekmiyor. Ben önlisans isg programı mezunuyum çok şükür c sınıfı uzman olduk çok şükür karnımız doyuyor. Şimdiye kadar çalıştığım iş yerlerinde çalışan herkes bizden çok kazanıyordu, mühendislere asgari ücret teklif edilen bir zamanda yaşıyoruz. Ben keşke sanayide usta olsaydım diyorum bazen, çok iyi usta olacağıma da eminim, paraya para demem. Bazen şu halimle bile şeytan gıdıklıyor...
 
10.sınıfım ve maalesef ki ders çalışamıyorum. Sanırım ders çalışmayı bilmiyorum. Yanlış anlamayın sanki ders çalışasım yokmuş gibi değil daha çok yapmak istiyorum fakat yapamadığım için devamı gelmiyor.

Örneğin, şimdi fizik videosu izledim ve test kitabımı açtım ama soruları çözemiyorum ve aşırı moralim bozuluyor. Bu konuda ne yapabilirim? Bir de videoları telefondan izliyorum ve sürekli videoyu durdurup başka şeylere bakasım geliyor ve bakıyorum da :(

Bu konuda önerileriniz nedir, ne yapmam gerekir?

Koy yanına bir arkadaşını veya küçük kardeşini ver eline oku/silahı ders çalışmayı bıraktınmı ilk önce sağ sonra sol topuk diye sıksınlar (!)
 
Bunun bir çözümü yok kendin istemen gerekli videoyu durdurduğun an bunun kendine içinden hep hatırlatmalısın soru çözerken zorla kendini 1 tane soruyu yap sonra devamının gelmesi lazım yorulduğun zaman bırak ama öyle 1-2 soru çözdükten sonra değil gerçekten beyninin yorulduğunu hissetmen gerek ve amaaaan 1 tanecikten birşey olmaz dediğinde kendini durdurman lazım bunları yapamıyorsan ne yazıkki başka bir çözüm yok tamam şimdi diyorsun istiyorum diyede istemiyorsun sadece istiyorum gibi düşünmek istiyorsun bunun başka açıklaması yok teşekkürler yorumumu okuduğun için iyi günler.
Evet hocam bu dediklerinizde haklısınız zaten ama bunu okuyup bazı arkadaşlar gidip 10 saat ders çalışmaya kalkıyorlar ve hayattan soğuyorlar. En mantıklısı konforlu olduğunuz bir süreyle başlayıp her hafta birer saat arttırmak.

Ertelemeyi bırakın, ertelemek hastalıktır ve ne kadar çok ertelerseniz iradeniz o kadar zayıflar.

Ders çalışma esnasında telefon asla açmayın, sadece derse odaklanın başka alakasız websitelere girmeyin. Bunlara hayır demeyi öğrenmeniz lazım öğrenemezseniz derse odaklanamazsınız zaten ders esnasında hep aklınızda olur.

Ders esnasında bolca su tüketin.

Kendinizi zorlamasını bilin. Yani 50 dk ders 10 dk dinlenme veya 25 dk ders 5 dk dinlenme gibi sistemler yapabilirsiniz ama sakın 30 dk ders 30 dk dinlenme gibi saçma sapan şeyler yapmayın. Dinlenmeyi abartmayın.

Günlük 8 saat uyku alın.
 

Geri
Yukarı