Ders çalışmak için kendimi zorluyorum

• Konuyu başlatan Arkaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 114

Arkaa

Centipat
Daha fazla  
Ya anlayamamak mı denir çalışamamak mı yoksa bilmiyorum. Kendimi 1-2 haftadır zorluyorum ders çalışmak için. Ya çok sıkılıyorum ya böyle açıp video izleyesim bile gelmiyor konu anlatımı videosu izlemem lazım izleyemiyorum. Soru bankası desen zaten konuyu bilmiyorum. Ne yapmam lazım ?Yani yok ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yapamıyorum. Ne açıp mat çalışabiliyorum ne paragraf ne kimya ne fizik yok. (11.sınıfım)

Şahsi düşüncem;
Motivasyonunuzu kaybetmişsiniz.
Kendinizi motive edecek bir şey bulmanız lazım.
Belli ki bir şeyin yoksunluğunu yaşıyorsunuz.
Büyük ihtimalle duygusal.
Sorumluluklarınızın bilincinde olduğunuz belli. Bu güzel bir şey.
Duygusal yoksunluğu tatmin ettiğinizde sorumluluk bilincinde olduğunuz şeyleri yapmak için gerekli olan motivasyonunuz da geri gelecektir.

Ya anlayamamak mı denir çalışamamak mı yoksa bilmiyorum. Kendimi 1-2 haftadır zorluyorum ders çalışmak için. Ya çok sıkılıyorum ya böyle açıp video izleyesim bile gelmiyor konu anlatımı videosu izlemem lazım izleyemiyorum. Soru bankası desen zaten konuyu bilmiyorum. Ne yapmam lazım? Yani yok ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yapamıyorum. Ne açıp mat çalışabiliyorum ne paragraf ne kimya ne fizik yok. (11.sınıfım)

Aynı durumdaydım şu an son senem. Bugüne kadar 1 tane konu anlatım videosu izlemeden TYT netimi 60 civarından 85-90 civarına çıkardım. Açıkçası ben çok daha net ve hızlı anlatımla öğreniyorum. Örnek vermek gerekirse bir konu için 40 dakikalık konu anlatım yerine 2 dakikada soru üzerinden konu anlatımı ile çok daha fazla verim alıyorum.

Eğer senin de durumun buna benzer ise konu anlatım dinlemeye zorlama kendini, okulda öğrenmeye çalış eve gelince hatta yolda bile günde 10 dakikanı ayırsan emin çok inanılmaz bir katkısı olacak. Zamanla da yapabildiğini görünce çok daha fazla bir motivasyona sahip olursun zaten gerisi de gelir.

Ayrıca paragraf konusunda da herkesin söylediği gibi her gün çözmen gerek gibi şeylere katılmıyorum. Denemelerde paragraf yanlışın maksimum 2-3 çıkıyor ise ve okuma hızından memnun isen çözmene gerek yok. Bu yazıyı okurken bile kısmen paragraf çalışmış oldun :)

Tabii ki hepsi kendi düşüncelerim kendine uygun yöntemi keşfetmelisin.

Şahsi düşüncem;
Motivasyonunuzu kaybetmişsiniz.
Kendinizi motive edecek bir şey bulmanız lazım.
Belli ki bir şeyin yoksunluğunu yaşıyorsunuz.
Büyük ihtimalle duygusal.
Sorumluluklarınızın bilincinde olduğunuz belli. Bu güzel bir şey.
Duygusal yoksunluğu tatmin ettiğinizde sorumluluk bilincinde olduğunuz şeyleri yapmak için gerekli olan motivasyonunuz da geri gelecektir.

Duygusal yoksunluk dediğiniz şey bir hedef tarzı bir şey mi sevgi mi anlamadım.

Aynı durumdaydım şu an son senem. Bugüne kadar 1 tane konu anlatım videosu izlemeden TYT netimi 60 civarından 85-90 civarına çıkardım. Açıkçası ben çok daha net ve hızlı anlatımla öğreniyorum. Örnek vermek gerekirse bir konu için 40 dakikalık konu anlatım yerine 2 dakikada soru üzerinden konu anlatımı ile çok daha fazla verim alıyorum.

Eğer senin de durumun buna benzer ise konu anlatım dinlemeye zorlama kendini, okulda öğrenmeye çalış eve gelince hatta yolda bile günde 10 dakikanı ayırsan emin çok inanılmaz bir katkısı olacak. Zamanla da yapabildiğini görünce çok daha fazla bir motivasyona sahip olursun zaten gerisi de gelir.

Ayrıca paragraf konusunda da herkesin söylediği gibi her gün çözmen gerek gibi şeylere katılmıyorum. Denemelerde paragraf yanlışın maksimum 2-3 çıkıyor ise ve okuma hızından memnun isen çözmene gerek yok. Bu yazıyı okurken bile kısmen paragraf çalışmış oldun :)

Tabii ki hepsi kendi düşüncelerim kendine uygun yöntemi keşfetmelisin.

Gerçekten soru çözerken bazen çok kolay anlıyorum konuyu. Ama işte konuyu bilmediğim zaman öğrenmek çok sıkıcı olabiliyor. Hele detaylı konularda. Nasıl halledilir bilmiyorum dediğim gibi

Gerçekten soru çözerken bazen çok kolay anlıyorum konuyu. Ama işte konuyu bilmediğim zaman öğrenmek çok sıkıcı olabiliyor. Hele detaylı konularda. Nasıl halledilir bilmiyorum dediğim gibi

O zaman dediğim gibi öğrenme stilimiz kısmen benziyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video geçen sene bana atışlar konusunu 5 dakikada Marmaray'da okula giderken öğretebilmişti. Bu konuyu işlediniz mi bilmiyorum ama illa ki işleyeceksiniz. Şu an bilmiyorsan ya da zamanı geldiğinde konuyu anlamazsan çok kısa ve kolay bir şekilde neredeyse tüm atışlar konusu çözülebiliyor. Kendini test etmen önemli bu ve bunun gibi kısa birkaç videoya bakmanı öneririm.

Çabuk sıkıldığına göre sabırsız bir kişiliğe sahipsin, bireysel çalışmak çoğu sabırsız insanı sıkıyor malesef. Arkadaş çevrenle beraber kütüphane, kültür merkezi gibi yerlerde toplu çalışmanı önerebilirim takıldığın yerde birbirinizin eksiklerinizi kapatırsanız çabuk kavrarsınız.

Duygusal yoksunluk dediğiniz şey bir hedef tarzı bir şey mi sevgi mi anlamadım.

Mutluluk verecek herhangi bir şey.
Bugün arkadaşlar ile konuştuk. Yıl başı geldi ama hiç gelmiş gibi değil. Heves yok heyecan yok beklenti yok.
Yaşadığımız ülke itibariyle bir çok konuda farkında olarak ve olmadan darlanıyoruz.
Belki de umursamadığımızı düşündüğümüz konularda bile bilinç altında yıpranıyoruz.
Bazen bir hedefe yönelip sadece ona odaklanıp kendimizi unutuyoruz.

Sevgi kısmına yorum yapmak haddim değil.

Ama yazdığınız mesajdan daha önce yapabilip şu an yapamadığınız ve bu durumdan rahatsız olduğunuzu anladım ben.

Bu da motivasyon eksikliğinden diye düşünüyorum.

İnsanlar bir çok şey ile motive olabilir. Neyin size hitap ettiğini siz bilebilirsiniz. Sabah çıkılan bir koşu, okunan bir roman, keşfedilen bir müzik grubu, vücut geliştirme... Size iyi gelecek bir şey kısacası.

Hedefler hep olacak.
Kendinizi ihmal etmeyin.
Selamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı