Ders çalışmak ve The Walking Dead izlemek

watchdogs123p

Kilopat
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
819
Yer
İstanbul
Sorum biraz saçma gelecek biliyorum. Bu sene dgs sınavım var. Kazanamamaktan korkuyorum. The Walking Dead de çok sevdiğim bir dizi, insan kendini kaptırıyor. Ders çalışırken aynı zamanda The Walking Dead izlesem, ders çalışmamı olumsuz etkiler mi?
 
O ne ki? Kaynak var mı?
Benim uydurduğum bir şey. Adı bence epey açıktı. Anlamamanıza üzüldüm.

Şaka bir yana, ders çalışırken tüm duyu organlarımızı çalıştığımız derse ve o ana odaklamak, oldukça elzemdir. Ayrıca ders çalışırken tutkumuz yoksa, çalıştığımızdan bir şey anlamayız.

Ders çalışırken girmemiz gereken hâl, tam bir odaktır. O an aldığımız nefes o ders olmalı, gözümüz o dersi görmeli, kulaklarımız o dersi duymalı, tenimiz o dersi hissetmeli ve dilimiz o dersi tatmalı.

İşte o zaman gerçekten çalışmış olursunuz. Ha eğer bu dersin hayatınızın ilerleyen bölümlerinde bir önemi olmayacaksa ve amaç sadece iyi notlar almaksa, ezberlemeniz yeterlidir. Ezberlerken düz ezberlemek yerine, bir pattern hâlinde ezberlemeniz daha iyi olacaktır.

Pattern derken ne mi demek istiyorum? 10 tane hayvan adı alın (elbette bilmediklerinizden olacak) ve bunları ezberleyin. Sonrasında bunları ezberleme sıranıza göre okuyun. Oldukça kolay olacak. Sonrasında tersten okumaya çalışın. En sonunda da rastgele ortadan başlayarak okuyun.

Ezberleme sırasına göre okumak epey kolay olacak ancak tersten ya da ortadan okumaya çalıştığınızda zorlanacaksınız. Bunu yararınıza kullanmak da artık size kalmış. :)
 
Etkiler. Hatta bana kalırsa müzik dinlemek falan da etkiler, ders çalışırken bir süre boyunca ders dışında hiçbir şeye odaklanmamaya çalışılmalı.
Ders çalışırken aynı zamanda dizi izlemiyorum. Demek istediğim sınavım var ileride ve dizi izlersem sınav başarımı etkiler mi? Mesela pek oyun oynamıyorum bu aralar.
Soruyu yanlış sormuşum. Ders çalışırken dizi izlemiyorum. Sınava 4-5 ay falan var. "bu dönemde The Walking Dead izlemek ders başarımı etkiler mi?" olacaktı doğrusu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı