Ders çalışmaktan sıkılınca ne yapılmalı?

ardaxbaba54

Yoctopat
Daha fazla  
Ben 12. sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim. Bundan önceki seneler sınavlar hariç hiç ders çalışmazdım ama bu sene YKS olduğu için işler değişti. 15 Ağustos'tan beri 38 TYT neti ile başlayarak hafta içi 2, hafta sonu 5 saat çalışarak 55-60 seviyelerine çektim. Hedefim TYT'den 70, AYT'den 45 net yapmak. AYT'de hiç çalışmadan şu anki netlerim 15-20 arası; bunlarda paragraf, coğrafyanın hemen hemen hepsi, tarihten 3-4, matematikten 3-4 arası. Ders çalışmaktan son 1 haftadır sıkıldım, çalışmam gerektiğini biliyorum ama çalışmıyorum sizce ne yapmalıyım ve bu netlere ulaşabilir miyim?

Dışarı çıkıp yürüyüş yapabilirsin,
Hikayesi guzel olan kitap okuyabilirsin.(Azim, angela duckworth, okuyabilirsin.)
Uzanıp sevdiğin müzikleri dinleyebilirsin.
Hobin varsa onunla uğraşa bilirsin. ( enstrüman çalmak, spor yapmak, yapboz yapmak vb )

Dinlenme gününüz hiç yoksa mutlaka haftada bir günü kendinize ayırmaya çalışın. O gün dersten uzak aktiviteler yapıp kafanızı dağıtın, bir nevi sıfırlayın kendinizi.

Dinlenme gününüz varsa da böyle durumlarda yapılacak en iyi şey bana göre tekrar yapmak veya soru taraması yapmaktır. Branş denemeleri de çözülebilir.

Son olarak da dediğiniz netlere erişilebilir, tek yapmanız gereken sıkı çalışmak ve bir an önce ayt matematiğe başlamak. Ayrıca lütfen geometriyi ihmal etmeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı