Ders çalısmayı gereksiz görmek

Daha fazla  
Ben kendimi bildim bileli dersi derste anlayan, akşam eve gidince düzenli bir ders çalışma programı olmayan bir öğrenciyim. Lise 2'de olmama rağmen fizik ve matematik dışında hiçbir derse çalışasım gelmiyor (en iyi olduğum dersler olduğu için çalışıyorum onlara da). Diğer derslere çalışmaya çalışınca bile içim daralıyor. Ama çalışmak istemediğim dersleri de derste anlıyorum orada bir sorun yok. Anlasam bile tekrar yapasım veya çalışasım yok. Ayrıca herkesin harıl hurul ders çalıştığını görünce moralim de bozuluyor. Ne yaparsam başka derslere de ilgim artabilir? Veya hiç olmazsa akşam eve gelince ders çalışmak isteyebilecek kadar ilgim olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kendimi bildim bileli dersi derste anlayan, akşam eve gidince düzenli bir ders çalışma programı olmayan bir öğrenciyim. Lise 2'de olmama rağmen fizik ve matematik dışında hiçbir derse çalışasım gelmiyor (en iyi olduğum dersler olduğu için çalışıyorum onlara da). Diğer derslere çalışmaya çalışınca bile içim daralıyor. Ama çalışmak istemediğim dersleri de derste anlıyorum orada bir sorun yok. Anlasam bile tekrar yapasım veya çalışasım yok. Ayrıca herkesin harıl hurul ders çalıştığını görünce moralim de bozuluyor. Ne yaparsam başka derslere de ilgim artabilir? Veya hiç olmazsa akşam eve gelince ders çalışmak isteyebilecek kadar ilgim olur?
Öğrenim hayatıma başladığım ilk günün akşamı anneme okulun ne zaman biteceğini sormuştum. Şu anda ikinci üniversitemdeyim, hala daha aynı dertten muzdaribim. Bu problemin bir cevabını henüz bulabilmiş değilim ama şu sıralar bilinçlenmeye başladım ve dikkat eksikliği üzerinde durmaktayım.
Dipnot: Yarın vizem var ve ben oyun oynuyorum. Hiçbir notum ya da ders çalışabileceğim bir kaynağım yok ve bu beni rahatsız etmiyor :)

Ben de dersi derste anlayan bir öğrenciyim. Evde sadece yazılılarına çalışırım ve okulda başarılıyım.
Hangi ders e ilgin yoksa o dersle ilgili etkinlikler yap mesela ingilizce, Turistlerin olduğu bir yere gidip onlarla tanış ve bu da ders senin ilgini çeker.

Yine iyisiniz ben ders çalışmayı bırak dersi dinleyesim bile gelmiyor. Kendim çalışarak öğrenebilen biriyim yani hocaya ihtiyacım yok ama oda 8 saat ders sonrası çalışasım gelmiyor. Bilmiyorum alışkanlık ve kararlılık lazım biraz bu konuda. Boşuna okula gidiyormuş gibi hissediyorum.

Belki ters gelecek bazılarına ama okul dersleri ile üniversite sınavı arasında büyük farklar olduğu için lisede ders çalışmaz haliyle notlarım hep 1 1 1 şeklinde gidiyordu ama son sene test sınav ağırlıklı çalışıp baya iyi puan çıkartmıştım. Sen de benim kafadasın biraz sanırım sayısal dersler iyi güzel ama diğerleri :D:D Sistemi çözeceksin zaten son yıl.

Lise 2 de nerdeyse kimsenin çalışası gelmez ve ortalaman 80'in üzerindeyse çalışmana da gerek yok açıkçası. 11. sınıfta tekrara başlayıp 12. sınıfta tekrarı devam ettirip çalışırsan iyi bir yeri kazanabilirsin. Benim gözlemlediğim kadarıyla lisede en boş geçen sene 2. sene oluyor zaten.

Bak ben 11'im. Benim bile arada gelmiyor. Coğrafyadan nefret ediyorum mesela ama kendimi zorluyorum. Bir gün çok bir gün az çalışırsın ama o günü boş geçirmemek olay. Alışacaksın merak etme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı