Ders nasıl çalışılır?

snowman0

Hectopat
Merhaba matematik temelim kötü. Bu döngüyü kırıp matematikte çok iyi olmayı hedefliyorum. Ve çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Şu anda Antrenmanlarla Matematik kitabından çalışıyorum. Ama tam odaklanamıyorum 10-15 soru yapıp bırakıp, elime telefonu alıyorum. Kısaca ben ders çalışmayı bilmiyorum. Ders çalışmak nedir? Nasıl ders çalışılır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Telefonunu kapat ya da birisine ver. Yoksa kesinlikle başarısız olacaksın. Hedef koyman lazım ve başarısız olunca o hissi yaşamadan yeterince ders çalışamayacaksın muhtemelen.

Merhaba matematik temelim kötü. Bu döngüyü kırıp matematikte çok iyi olmayı hedefliyorum. Ve çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Şu anda Antrenmanlarla Matematik kitabından çalışıyorum. Ama tam odaklanamıyorum 10-15 soru yapıp bırakıp, elime telefonu alıyorum. Kısaca ben ders çalışmayı bilmiyorum. Ders çalışmak nedir? Nasıl ders çalışılır? Yardımcı olursanız sevinirim.

İçine telefona bakma hissi gelmesi normal önemli olan iradeli olup bakmaman zaten bu konu için çok da tavsiye verilemez senin kendini zorlaman lazım ama tek önerebileceğim şey telefona bakmak istediğinde sayfayı çevirip başka soruya geç ben ders yaparken canım telefona bakmak istediği zaman öyle yapardım sonra o sayfaya tekrar dönüp çözerdim belki sende de işe yarar.

Telefona uygulama sayacı koyun. Eliniz gitse bile günlük sınırı geçmemiş olursunuz.

İlk adım her şeyden önce alışkanlıklardan vazgeçmek
Sürekli oyuna çağıran veya sana vakit kaybettirecek herhangi bir akfiviete yapmak isteyen arkadaşlarla iletişimi kes
Spor müzik sanatçısı gibi hobilerim bir sene boyunca unut
Sonra en temelden güzelce konunun çalış hemen arkasından bol soru bir hafta sonra tekrar soru ardından denemelerde konuyu unutup unutmadığını kontrol et bitirdiğin konudan yanlışın çıkarda hemen tekrar edip hafızayı tazele
Zamanla ders çalıştıkça masada oturma süren artacak şu an kesintisiz 15 dakika çalışabiliyorsun 1 ay sonra 3 saat olur 3 ay sonra ara vermeden 8 saat çalışmaya başlarsın her şeyi başlangıcı sabır ve inat inatçı bir şekilde ders çalışırsan başarabilirsin ha burada Instagram TikTok Snapchat gibi zamanını kaybettirecek uygulamaları, oktan silmişsindşr umarım bence YouTube'da sil sadece WhatsApp kalsın.

İlk adım her şeyden önce alışkanlıklardan vazgeçmek
Sürekli oyuna çağıran veya sana vakit kaybettirecek herhangi bir akfiviete yapmak isteyen arkadaşlarla iletişimi kes
Spor müzik sanatçısı gibi hobilerim bir sene boyunca unut
Sonra en temelden güzelce konunun çalış hemen arkasından bol soru bir hafta sonra tekrar soru ardından denemelerde konuyu unutup unutmadığını kontrol et bitirdiğin konudan yanlışın çıkarda hemen tekrar edip hafızayı tazele
Zamanla ders çalıştıkça masada oturma süren artacak şu an kesintisiz 15 dakika çalışabiliyorsun 1 ay sonra 3 saat olur 3 ay sonra ara vermeden 8 saat çalışmaya başlarsın her şeyi başlangıcı sabır ve inat inatçı bir şekilde ders çalışırsan başarabilirsin ha burada Instagram TikTok Snapchat gibi zamanını kaybettirecek uygulamaları, oktan silmişsindşr umarım bence YouTube'da sil sadece WhatsApp kalsın.
Cevabınız için teşekkür ederim. aslında sorunum tam olarak şöyle. video izlemek için videoyu açıyorum sonra sıkılıyorum. öyle dümdüz video izliyorum. video izlerken not almalı mıyım? nasıl video izlemeliyim? video izledikten sonra ne yapmalıyım? yani standart sınıftaki çalışkan öğrenciler ne yapıyordur sizce? şu anda hiç videoyu izlemeden zaten çalıştığım kitap konu anlatımlı ve çok güzel anlatıyor. onu okuyorum sonra soru çözüyorum. 30 günlük günü gününe programı var.

İlk adım her şeyden önce alışkanlıklardan vazgeçmek.
Sürekli oyuna çağıran veya sana vakit kaybettirecek herhangi bir akfiviete yapmak isteyen arkadaşlarla iletişimi kes.
Spor müzik sanatçısı gibi hobilerim bir sene boyunca unut.
Sonra en temelden güzelce konunun çalış hemen arkasından bol soru bir hafta sonra tekrar soru ardından denemelerde konuyu unutup unutmadığını kontrol et bitirdiğin konudan yanlışın çıkarda hemen tekrar edip hafızayı tazele.

Sosyal medya içinde şöyle oluyor. Takip ettiğim akademik bir sayfa var. Sınavla ilgili bunun yaptığı paylaşımlardan bir şey kaçırır mıyım endişesine düşünüyorum. Aslında çok Instagram'a girmiyorum. Sadece Instagram kullanıyorum sadece girdiğimde o hesaba bakıyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında sorunum tam olarak şöyle. Video izlemek için videoyu açıyorum sonra sıkılıyorum. Öyle dümdüz video izliyorum. Video izlerken not alınır mı? Nasıl video izlemeliyim? Video izledikten sonra ne yapmalıyım? Yani standart sınıftaki çalışkan öğrenciler ne yapıyordur sizce? Şu anda hiç videoyu izlemeden zaten çalıştığım kitap konu anlatımlı ve çok güzel anlatıyor. Onu okuyorum sonra soru çözüyorum. 30 günlük günü gününe programı var.

Sosyal medya içinde şöyle oluyor. Takip ettiğim akademik bir sayfa var. Sınavla ilgili bunun yaptığı paylaşımlardan bir şey kaçırır mıyım endişesine düşünüyorum. Aslında çok Instagram'a girmiyorum. Sadece Instagram kullanıyorum sadece girdiğimde o hesaba bakıyorum.

O zaman telefondan uygulamaya Instagram için 5-10 dakika sınır koy hem sayfaya bakarsın hem de bir 5 dk Reels falan izlersin daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı