Ders saatlerı fazla degıl mı?

Bayağı boş laf dönmüş. Arkadaşımız sadece ders saatlerinden memnun olmadığını söylüyor. Sizden bir tavsiye falan beklediği yok veya beklese de yapabileceğimiz bir şey yok. Mecbur katlanmak zorundasın. Bazı yüksek zekalı arkadaşlarımız durduk yere saçma sapan tavsiyelerde bulunmuşlar onları da tebrik ediyorum. Dediğim gibi yapabilecek bir şeyin yok.😉
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Günde 6 ders olmalı ve dersler 30 dakika olmalı. Çok fazla gereksiz ders var, eve gidince zaten akşam oluyor. Okulda harcayacağın vakitlerde evde veya dışarıda faydalı işlerle uğraşabilirsin. Ders süreleri de kısaltılmalı, ortalama bir insanın aralıksız bir şeyler dinleyip öğrenme süresi 30 dakikadır, kalan 10 dakikada zaten aklın derste olmuyor.

Yani evet, fazla.
 
Ders saatleri 30 dk olmalı zaten son 10-15dk herkesin dikkati dağılıyor, bıkkınlık geliyor bitse de kurtulsak diyorlar böyle olursa daha verimli olur bence. Ayrıca şu öğle arası saçmalığı ya tamamen kalkmalı ya da 20 dk olmalı. Son olarak ilk ders de 8 de başlamalı bence. Dediğin gibi zaman kalmıyor bize.
 
Hocam çok haklısınız gerçekten fazla Saat 9 da ders başlıyor 5 de dersler bitiyor benim 6 da evde oluyorum üstüne maske takıyoruz, bir de bölümüm de çok yazı yazıyorum çok zorluyor insanı.
 
Sınavlara kadar belirli bir konuya kadar yetiştirmesi gerekiyor hocanın. Her dersin en az 5-10 dakikası yoklama, gürültü vb. şeylerden gidiyor. Ders saaatleri kısalsa ya da günde 4-5 saat okul olsa önemli bir bölümü kaynayacak ve hoca konusunu yetiştirmeye çalışacağından hızlıca anlatacak ve anlamayacaksınız. Şu anda uzun saatlerce işlenen konuları anlamayan öğrenciler varken kısa saatin uygulanması çok sıkıntılı olur bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı