Ders yaparken telefona bakmak öğrenmeyi ve verimi düşürür mü?

Soru başlıkta gördüğünüz gibi. 8.sınıfım LGS'ye hazırlanıyorum. Test çözerken arada bir telefona bakıyorum o verimi düşürür mi sizce sizin fikirleriniz neler? Dikkatim çok dağılmıyor mesela şunu demek istiyorum, testi boşuna mı çözmüş oluruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonunu sessize alıp bir köşeye koy dersine yoğunlaş. Dikkat kaybı ile verim alamazsın.

Ders süresince konsantrasyonunuz ne kadar az bozulursa o kadar iyi. Öğrenmenin kalıcılığı açısından araya telefon gibi dış uyaranların girmemesi en doğrusu. Uzun süre oturmakta zorlanıyorsanız 30-10, 20-5 gibi kısa molalar ve kısa çalışma süreleri uygulamayı deneyebilirsiniz ama çalıştığınız süre boyunca dikkatinizi dağıtmamaya çalışın tekefon gibi şeylerle.

Testi boşuna çözmüş olmuyorsunuz, telefonun en büyük zararı o baktığınız sürenin uzaması ve telefondan teste tekrar döndüğünüzde odaklanmanın uzun sürmesi. Aldığınız verimi düşürür tabii ki araya telefon sokmanız, hızlıca bakıp teste devam etseniz bile. Çünkü beynin içerisinde olduğu konsantre durumu bozuyorsunuz. Ama bu verim düşüklüğü “testi boşa çözmek” seviyesinde değil elbette.

Elbette düşürüyor. Derse odaklanın. Telefona değil.

"Test çözerken arada bir telefona bakıyorum o verimi düşürür mü?"
Düşürür. Çoğu kişi de zaten bu nedenden müzdarip zaten.
"Sizin fikirleriniz neler?"
Kademeli bir biçimde yavaş yavaş bırakmaya çalışın. Direkt kesip atamıyorsanız, başında geçirdiğiniz vakti azaltmaya çalışın.
"Testi boşuna mı çözmüş oluruz?"
Anlayıp anlamadığına bağlı. Telefona bakacağına az da olsa başka bir şekilde dinlenip bilgilerin zihnine oturmasını sağlayabilirsin.

Belirli bir istikrarın ve doğrultun olsun.

Son düzenleme:
Verimliliği ciddi derecede düşürür. Telefonu kapatmanı veya başka odaya koymanı öneririm. Fakat bu durum iradesizliğin de belirtisidir. Kendini buna zorlaman gerekiyor. Yapamazsan son çare kendini kısıtlamalısın.

Tamam teşekkür ederim. Anladım sağ olun.
Ben odaklanabiliyorum ama hemen.

Hocam ders yaparken sizin Bu dersin veriminden yararlamanmanız için bir taktik veriyim. Telefonu açın ve kronometreyi çalıştırın her derse başlarken başlatın kronometreyi. Her kafanızı çevirdiğinizde durdurun. Böylece günde 2 saat çalışmak bile sizi güzelce sınava hazırlayacaktır.

Oturuyorum o kadar da bağımlı değilim zaten sadece aralarda oynuyorum ama bazen mesela doğru yaptım zor soruyu 4 5 tane telefon bakıyorum yanlış anlattım size sürekli değil 10 15 dk lik aralarda ve çok olmasa da arada sırada nadir test çözerken alıyorum elime böyle sıkıntı olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…